איך מתגרשים הכי מהר

טוען רבני למקרה גירושין

איך מתגרשים הכי מהר כאשר שני בני הזוג מבקשים להתגרש בהסכמה, ואיך ניתן להתגרש מהר כאשר אין הסכמות בין שני בני הזוג על הגירושין, או כאשר ישנה הסכמה של שני בני הזוג להתגרש אך יש ביניהם מחלוקות על תשלום כתובה, או על כמה משלמים מזונות.

במאמר זה נעשה לכם סדר כיצד מתנהל הליך גירושין ברבנות ולאחר מיכן תוכלו לבצע את הגירושין בצורה הכי מהירה.

איך מתגרשים הכי מהר בהסכמה

לזוג שחשוב להתגרש הכי מהר כדאי להגיע להסכמות על מכלול הנושאים שקשורים לפירוק התא המשפחתי.

הדרך המהירה והטובה ביותר היא כאשר שני בני הזוג יושבים יחד ומסכמים ביניהם שאין מנוס מאשר להתגרש וכן להסדיר את נושא הרכוש והילדים.

לפעמים בני הזוג יצטרכו להסתייע בליווי של מגשר/ת שיסייעו לבני הזוג להגיע להסכמות ולפעמים בני הזוג יוכלו לעשות זאת בכוחות עצמם.

לאחר שבני הזוג הגיעו להסכמות מלאות עליהם לערוך הסכם בכתב מפורט בו הם יסדירו את ההסכמות אליהם הם הגיעו בכוחות עצמם או בסיוע של המגשר/ת, הסכם זה נקרא "הסכם גירושין".

הסכם זה יכול להיעשות על ידי בני הזוג, אך המלצתי שלא לערוך את הסכם הגירושין ללא ליווי של טוען רבני או עורך דין למשפחה העורך הסכמי גירושין.

הסיבה לכך שלא פעם הגיעו בני זוג למשרדינו בבקשה להפר את הסכם הגירושין לאחר שהסכם הגירושין לא נוסח בצורה נאותה ואין בהירות מה קובע ההסכם.

טוען רבני או עורך דין יערכו לכם את ההסכם בצורה הנכונה שיהיה תקף מבחינה משפטית לאחר אישור בית הדין הרבני.

תוך כמה זמן מתגרשים בהסכמה

למרות הרצון להתגרש בצורה מהירה ביותר לא די בכך שבני הזוג יערכו הסכם גירושין על ידי עורך דין, אלא עליהם לקבל את אישור בית הדין הרבני או בית המשפט לעניני משפחה.

רק לאחר שערכאה שיפוטית תאשר את הסכם הגירושין שהעליתם על גבי הכתב יהיה ניתן לסדר את הגט בבית הדין הרבני.

לרוב ככל ואישור הסכם הגירושין יתבצע בבית הדין הרבני, הרי שבאותו מועד שנקבע לאישור ההסכם, אף יהיה טקס הגירושין, אך ככל ובקשתם את אישור בית המשפט למשפחה להסכם הגירושין, הרי שתאלצו להמתין עד שייקבע לכם מועד לסידור הגט.

בכל מקרה יהיה עליכם להמתין כחודש עד שייקבע לכם מועד לאישור ההסכם או למועד סידור הגט.

כך שניתן לומר כי מאז שבני הזוג ערכו את הסכם הגירושין יחלוף כחודש עד שבני הזוג יהיו לאחר טקס הגירושין.

איך מתגרשים הכי מהר שאין הסכמה על המזונות

במקרה בו שני בני הזוג מבקשים להתגרש אך אין להם הסכמות על נושאים הקשורים לגירושין, כגון על גובה דמי המזונות, האם תהיה משמורת משותפת או הסדרי שהות מינימליים במקרה זה הגירושין יהיו בצורה איטית יותר.

במקרה זה יהיה על בן הזוג שהגיש תביעת גירושין שלא בהסכמה להוכיח לבית הדין הנכבד מפני מה ניתן לחייב את בן הזוג להתגרש טרם תתקבל ההחלטה בעניין הכרוך לתביעת הגירושין.

אין פסיקה אחידה בבתי הדין האם ניתן לחייב את בן הזוג להתגרש לפני שהנושאים הנוספים הוכרעו, או שלא ניתן לעשות רק לאחר ההסדר על מכלול הנושאים.

כך שאי הסכמה על מזונות, משמורת, עלולה לתקוע מקלות בגלגלים כאשר לא יהיה ניתן לחייב את בן הזוג להתגרש.

איך מתגרשים הכי מהר שאין הסכמה על הגירושין

השאלה איך מתגרשים הכי מהר כאשר אין הסכמה של בני הזוג להתגרש היא הקשה שבכולם, שכן העובדה שאחד מבני הזוג רוצה להתגרש בצורה המהירה ביותר אינה נותנת זכות לחייב את בן הזוג להתגרש.

בכדי שהגירושין ייעשו ללא הסכמת שני בני הזוג יש צורך להביא הוכחות ועילת גירושין בכדי שיהיה ניתן לחייב ובמידת הצורך לכפות את הגירושין.

לכן, ככל והמבקש להתגרש רוצה לעשות זאת בצורה המהירה ביותר, עליו להביא הוכחות חזקות כי אכן ישנה עילה להתגרש.

בכל מקרה יש לקחת בחשבון כי ההליך עשוי להימשך זמן רב עד שבית הדין יישמע את טענות הצדדים, ייקבע דיון הוכחות בו תוכלו להציג את ראיותיכם.

איך מתגרשים כאשר יש סרבן גט

ככל ונקלעתם לסיטואציה של סרבנות גט כלומר למרות שיש פסק דין המורה על חיוב להתגרש, אחד מבני הזוג מסרב להתגרש, הרי שאתם יודעים היטב כי הגירושין לא יהיה במהירות.

במקרה זה עליכם לפתוח תיק לצווי הגבלה בכדי שבית הדין ייתן סנקציות כנגד סרבנות הגט.

במקרה בו האישה היא שמסרבת לקבל את הגט, יש לשקול לפתוח תיק של היתר נישואין לאישה נוספים במקום לפתוח תיק צווי הגבלה, בפרט אם יודעים שהדבר לא ירתיע את סרבנות הגט.

אלא שבדומה לצווי הגבלה שניתן כנגד אישה סרבנית גט שמצריך את אישורו של נשיא בית הדין הרבני הגדול שיינתן לאחר שימוע, כך היתר נישואין לאישה נוספת מצריך את אישורו של נשיא בית נדין הרבני הגדול לאחר שהוא שמע את טענות האישה.

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

מתי תתקבל תביעה לגירושין?

עורך דין להסכם גירושין

עורך דין להסכם גירושין נצרך למקרה בו הצדדים יודעים איך להתגרש יפה ולערוך הסכם גירושין. במאמר זה נסביר מה הוא הסכם גירושין ובעיקר למה כדאי

קרא עוד »
כמה עולה להתגרש ברבנות

כמה עולה להתגרש ברבנות?

כמה עולה להתגרש ברבנות ואיך ניתן לחסוך בהוצאות, הם שאלות שמטרידות את בני הזוג שנאלצים להיות בהליך גירושין. שאלות אלו מטרידות את בני הזוג בעיקר

קרא עוד »
דילוג לתוכן