סימנים שצריך להתגרש הן מגוונות אך חשוב מאוד שטרם תקבלו את ההחלטה ללכת על המסלול של הליך גירושין ברבנות אשר מהווה צעד אל חזור, תדעו לזהות ולהכיר את הסימנים הללו.
נחפזות של גירושין בפרט כאשר מדובר בגירושין עם ילדים עלולה להיגמר בחרטה של המגיש את תביעת הגירושין, אך מאידך גם התעלמות מהסימנים הברורים שצריך להתגרש יכולה לגרום לכם נזק.
במאמר זה נביא את הסימנים המובהקים שצריך להתגרש בכדי שתוכלו לקבל את ההחלטה שלכם בשיקול דעת נכונה.
מה הם סימנים לכך שלא צריך להתגרש?
לא פעם עולה מחשבה אצל אחד מבני הזוג אולי כדאי להתגרש, אולי הייתי יכול לקבל בן זוג טוב יותר ממה שקבלתי, אך מחשבות אלו אינם סימנים שצריך להתגרש.
על בן הזוג שמעלה מחשבה זו לדעת כי הדשא של השני רק נדמה כאילו הוא ירוק יותר, אך למעשה הדשא שלו טוב יותר.
המבקש להתגרש רק בגלל שאולי יהיה טוב יותר עליו לדעת כי פירוק התא המשפחתי במקרה זו תוטל עליו בלבד.
ככל והבעל מבקש להתגרש הדבר יגרור גם סנקציות כספיות, כגון חיוב כתובה, חיוב בתשלום מזונות אישה, וכנגד אישה שמבקשת להתגרש הדבר ישלול ממנה את הכתובה ומזונות אישה, ואף יהיה ניתן להכריז עליה כאישה מורדת.
הסימנים שצריך להתגרש הם רק כאשר ישנן סיבות קונקרטיות המצדיקות את הגירושין ולא רק בגלל "שאולי" יהיה טוב יותר לאחר מכן.
מה הם הסימנים לכך שצריך להתגרש?
הסימנים שצריך להתגרש יכולים להיות כאשר אחד מבני הזוג נוקט אלימות פיזית או אלימות כלכלית חמורה, או כאשר אחד מבני הזוג מגיש תלונות שווא במשטרה כנגד בן הזוג, כך שלמעשה אין היתכנות ששני בני הזוג יתגוררו בדירה אחת.
סימן נוסף שצריך להתגרש יכול להיות כאשר ניתן לראות שהבעל או האישה בוגדים ומקיימים יחסי אישות מחוץ לנישואין.
סימנים אלו הינם סימנים מובהקים אשר ברור מעל לכל ספק שלא ניתן להמשיך את חיי הנישואין במצב שכזה, ויפה שעה אחת קודם, אך ישנם סימנים שצריך להתגרש אך לא מדובר בקביעה חד משמעית.
חוסר תקשורת, צעקות וקללות בבית, לפעמים יכולים להיות סיבה מוצדקת לפירוק התא המשפחתי, בפרט אם נעשה ניסיון כנה של המבקש להתגרש לחדול מבן הזוג את המשך התנהלותו ללא הצלחה, אך לפעמים ניתן להתגבר על קשיים בנישואין אלו על ידי גישור של מטפל זוגי.
במקרה כזה המלצתי כן לפנות לנסות ולעשות שלום בית בין בני הזוג, וככל והדבר לא יצלח ולא יהיה מנוס מגירושין, הרי שניתן יהיה לקבוע שמדובר בסימן שצריך להתגרש.
ניתן אף לשקול שבני הזוג יערכו הסכם שלום בית ולחילופין גירושין בו הם יסדירו כיצד בדעתם לשקם את התא המשפחתי, ומה קורה אם חלילה הדבר לא צלח.
האם די בסימנים שצריך להתגרש בכדי להתגרש?
גם אם יש לכם סימנים שצריך להתגרש וגם אם מדובר בסימנים ברורים עדיין בכדי שיהיה אפשרות להתגרש צריך לקבל את הסכמת בן הזוג ולערוך הסכם גירושין.
במקרה בו בן הזוג מתנגד להתגרש בגלל שהוא מבקש שלום בית, או מכל סיבה שהיא, יש צורך לפנות לבית הדין הרבני בהגשת תביעת גירושין, כשבתביעה עליכם לפרט את עילות הגירושין.
בית הדין הרבני יזמן את שני הצדדים לדיון בו הוא ישמע את טענות הצדדים, ולאחר שהדיון ימוצה (לפעמים יש צורך במספר דיונים) בית הדין הרבני ייתן פסק דין לגירושין או לשלום בית.
ככל ולמרות שבית הדין הרבני הורה כי יש חיוב על הצדדים להתגרש, ואחד מבני הזוג מסרב לתת את הגט, הדבר ייחשב כסרבנות גט, ויהיה ניתן להפעיל סנקציות קשות כנגד המסרב לתת את הגט.
מה עושים כשיש ספק אם יש סימנים שצריך להתגרש
לא פעם מגיעים למשרדנו זוגות שמתקשים לקבל החלטה האם אכן יש סימנים שצריך להתגרש והאם יש דרך כל שהיא להימנע מהגירושין.
התשובה לכך אינה אחידה ומשתנה ממקרה למקרה, ישנם מקרים בהם ניתן להבין כי אצל בן הזוג קיים חשש מהעתיד הלא נודע, וחשש שהוא יאלץ לשלם מזונות ילדים גבוהים.
לפעמים דווקא ניתן להבין כי אין באמת סיבה הגיונית לפרק את המשפחתי, רק הרצון לעשות "חדשנות" היא שעומדת מאחורי המחשבה לעשות את הליך גירושין.
במקרים אלו אל תתביישו להתייעץ עם מומחים בתחום שיסייעו לכם לקבל את ההחלטה הנכונה לכאן או לכאן.
גירושין כשלא היה סימן להתגרש
גם במקרה בו ואחד מבני הזוג דרש להתגרש למרות שלא היה לו סימנים שצריך להתגרש ואכן בני הזוג התגרשו, עדיין הדבר אינו אומר נואש.
בני הזוג יכולים לחזור ולהינשא בשנית גם לאחר הגירושין ככל והבעל אינו כהן, כשכמובן הנישואין צריך להיות בהסכמה של שני הצדדים.
במקרה קיצוני ביותר יהיה ניתן להגיש בקשה מבית הדין רבני לבטל את הגירושין מנימוקים מיוחדים, אך יש לקחת בחשבון כי מדובר במקרה קיצוני ביותר.
קראו גם על: אישור הסכם גירושין