גירושין בהריון שונה מגירושין שלא בהריון? מה ההשלכות לכך שמדובר בגירושין בהריון ולא בגירושין שלא בהריון? האם שווה לחכות לעשות את הגירושין לאחר ההריון או שאין לכך כל משמעות? על כך ועוד במאמר שלפנינו.
כיצד מתבצע גירושין שלא בהריון
לפני שנצלול להסבר כיצד מתבצע הליך גירושין בהריון נסביר כיצד הולך טקס גירושין כשהאישה לא בהריון ואז נעמוד על ההבדלים ביניהם.
סידור גירושין יכול להתבצע בין במקרה בו שני בני הזוג הגיעו להסכמות מלאות על גירושין ואף ערכו הסכם גירושין, ובין במקרה בו אחד מבני הזוג הגיש תביעת גירושין עם עילת גירושין, תביעה שהתקבלה על ידי בית הדין הרבני.
בכל מקרה שני בני הזוג ייקראו לסידור גירושין על ידי בית הדין הרבני בו הבעל ייתן את הגט לידה של האישה, כשלאחר מיכן בני הזוג יהיה גרושים, וכל אחד יכול להינשא למי שיחפוץ.
אלא שלמרות זאת קיימת הגבלה לאישה להינשא בתוך שלושה חודשים מיום סידור הגט, זאת במטרה לבחון האם האישה בהריון ואז הילד יתייחס לבעל הראשון, או שמא האישה לא בהריון ואז ככל ולאחר מיכן האישה תיכנס להריון, הרי שהילד יתייחס לבעל השני.
כיצד מתבצע הליך גירושין בהריון
טקס סידור הגט כאשר מדובר בגירושין בהריון זהה לטקס גירושין שלא בהריון, אך עדיין ישנו הבדל לגבי התרת האישה להינשא לאחר סידור הגט.
בעוד שאישה שלא בהריון יכולה להינשא לבעל לאחר שלושה חודשים מיום סידור הגט, הרי שכשמדובר בגירושין בהריון האישה לא יכולה להינשא רק לאחר שיחלפו שנתיים מיום הלידה של הילד.
הסיבה לכך היא שלפי ההלכה יש חובה לדאוג לרך הנולד שתהיה לאם את האפשרות להניק את הילד עד גיל שנתיים.
החשיבות של ההנקה שגורמת להתפתחות הילד ידועה גם בעולם הרפואי, ולכן ככל והאישה תינשא ותכנס להריון מהבעל השני יש חשש שהיא לא תוכל להמשיך להניק את הרך הנולד.
יש לציין כי גם במקרה בו האישה אינה מתכננת להניק את הילד מכל סיבה שהיא, אין לה אפשרות מבחינת ההלכה להינשא לבעל אחר למרות שהאישה כבר גרושה.
תביעת שלום בית באישה בהריון
במקרה בו הבעל מגיש תביעת גירושין כנגד האישה קיים סיכוי רב שהאישה תגיש בקשה לשלום בית, במטרה למנוע את הגירושין, ולייתר דיוק בכדי לגרום לסרבול בהליכים.
הסיבה לכך נעוצה בכך שבעוד שהבעל יוכל להינשא מיד לאחר סידור הגט ולכן יש לו אינטרס שסידור הגט יתבצע באופן המהיר ביותר, הרי שלאישה אין כל בהילות בסידור הגט, שהרי בין כך ובין כך האישה לא יכולה להתחתן במשך שנתיים מיום הלידה של התינוק.
מאידך, האישה תרצה להרוויח כביכול היא מבקשת שלום בית ובכך לקבל נקודות זכות בתביעת כתובה או אפילו בתביעת מזונות אישה.
שיקול נוסף יכול לעמוד בבקשת שלום בית והוא הרצון של האישה להתנקם בבעל או לסחוט ממנו כספים שלא מגיעים לה לפי חוק יחסי ממון.
אין ספק כי על אף שמדובר בהליך פסול בו האישה מנסה להחזיק את הבעל בכוח למרות שאין לה כל כוונה לשקם את חיי הנישואין, אך לצערנו אנו עדים לתופעה זו, בפרט כשמדובר בתביעת גירושין בהריון.
חשוב לדעת כי בהערמת הקשיים מצד האישה לסידור הגט קיים סיכון שהיא עלולה למצוא את עצמה מתחננת לסידור הגט לאחר שיחלפו שנתיים מיום הלידה, כאשר אז הבעל לא יסכים לסדר את הגט, דבר שיאלץ אותה להתמודד עם סרבנות גט.
בכל מקרה בו ניתן להבחין כי תביעת האישה לשלום בית הינה מהשפה ולחוץ, על הבעל להוכיח ולהציג בפני בית הדין ראיות לכך שכל בקשת האישה לשלום הבית אינו אלא טקטיקה משפטית פסולה בכדי להרוויח כספים שהיא אינה זכאית להם, ואזי בית הדין יחייב את האישה לקבל את הגט.
שלום בית אמיתי במקום גירושין בהריון
למרות שניתן לעשות גירושין בהריון, אך לפני שאתם עושים זאת כדאי שתשקלו באמת האם זה הדבר הנכון עבורכם או שמא באמת כדי לשקם את התא המשפחתי.
אין ספק כי כשהאישה נמצאת בהריון וישנם שינויים פיזיולוגיים בגופה של האישה הדבר עלול להביא לשינוי התנהגות מצד האישה, שינויים שאמורים לחלוף לאחר תקופה קצרה מהלידה.
הפזיזות של סיום הקשר התא המשפחתי עלול לעמוד לכם לרועץ לאחר שתגלו כי למעשה לא הייתה כל סיבה לפרק את המשפחתי.
גם הפירוק של התא המשפחתי לפני שהתינוק החדש נכנס לתא המשפחתי עלול ליצור נתק בין הקשר של האב והתינוק, לאחר שהאב אף פעם עדיין לא שימש כאבא, ובכך למעשה בין הזוג ינהלו ויכוחים אין סופיים מה יהיה הסדרי הראיה של האב עם הילד.
את חידוש הקשר תוכלו לעשות בסיוע של יועץ זוגי שידריך אתכם כיצד להתמודד עם המשבר והתקופה הלא פשוטה בה אתם נמצאים.
ככל ואכן הצלחתם במשימתכם והחזרתם את השלום לבית, הרי שמדובר בריווח גדול, אך גם במקרה בו לא הצלחתם להגיע להסכמות, הרי שתוכלו ללכת לגירושין בהריון בלב שקט.
קראו גם על: חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים