טקס גירושין ברבנות יכול להיות משהו מפחיד בעיקר אם אתם לא יודעים איך מתקיים הליך גירושין ברבנות.
החשש מה עושים בטקס הגירושין יכול להיות מפחיד עד כדי מאיים.
במאמר זה נסביר כיצד מתבצע טקס גירושין ברבנות, כשאין ספק שלאחר שתדעו טוב יותר כיצד מתבצע הטקס, תוכלו להגיע לטקס הגירושין ללא כל פחד.
מתי מתקיים טקס גירושין ברבנות
טקס גירושין ברבנות יכול להיות באחת משתי האפשריות, האפשרות הראשונה היא כששני בני הזוג מגיעים עם הסכם גירושין בו הם הסדירו את כל הנושאים הכרוכים לגירושין, כגון כמה מזונות משלימים, איך יתקיימו הסדרי השהות, וכמובן הסכמתם להתגרש.
אפשרות נוספת היא במקרה שאחד מבני הזוג מגיש תביעת גירושין ואילו בן הזוג השני מגיש בקשה לשלום בית, כאשר במקרה זה מי שהגיש את תביעת הגירושין צריך להציג עילות גירושין לבית הדין הרבני.
לאחר שבית הדין ייקבע כי תביעת הגירושין נמצאה צודקת ויש מקום לחייב את בן הזוג להתגרש, הרי שהוא ייקבע מועד לטקס הגירושין, וככל ובן הזוג ימשיך לסרב להתגרש, הדבר ייחשב כסרבנות גט על כל המשמעויות הכרוכות בכך.
היכן מתקיים טקס הגירושין
למעשה ישנם רבים שטועים שסבורים כי ניתן לבצע את טקס הגירושין בבית המשפט לענייני משפחה, אך מדובר בטעות חמורה, טקס הגירושין יכול להיות אך ורק ברבנות או לייתר דיוק בבית הדין הרבני.
כמו כן לא ניתן לבני הזוג לבחור רבנות בו הם ירצו לבצע את טקס הגירושין, אלא טקס הגירושין יהיה ברבנות הקרובה לאזור המגורים האחרון של בני הזוג, לדוגמה אם בני הזוג גרים בתל אביב, הרי שהם יצטרכו לבצע את טקס הגירושין ברבנות תל אביב.
יחד עם זאת ככל וקיים קושי משמעותי לאחד מבני הזוג להופיע בבית הדין הקרוב לאזור המגורים בו התגוררו בני הזוג, כגון שמדובר בגירושין עם ילדים והאם עברה להתגורר בעיר מרוחקת, ניתן להגיש בקשה לבית הדין לבצע את הגירושין בעיר אחרת.
מה צריך להביא לטקס הגירושין ברבנות
כשאתם מגיעים לטקס הגירושין ברבנות עליכם להביא תעודת זהות בכדי שיהיה ניתן לזהות שאתם אלו שמתגרשים.
בנוסף יש צורך להביא עד קרוב משפחה שמכיר את שמות בני הזוג ואת שם אביהם של שני בני הזוג.
הסיבה לכך נעוצה בכך שבכדי שהגט יהיה כשר יש צורך לכתוב את השמות המדויקים של בני הזוג ואביהם, כך שאם בטעות לא ייכתב השם הנכון של בן הזוג, הרי שהגט עלול להיות גט פסול.
בנוסף לכך מומלץ שהאישה תביא את שטר הכתובה בכדי שבית הדין יוכל לראות כיצד נכתבו שמות בני הזוג בשטר הכתובה.
מה עושים לפני טקס הגירושין
טקס גירושין ברבנות נפתח בכך שבית הדין מוודא ששני בני הזוג רוצים להתגרש ואין כאן חשש של גט מעושה בו אחד מבני הזוג מתגרש בעל כורחו ובניגוד לרצונו.
במקרים מסוימים בית הדין עשוי לשכנע את בני הזוג לנסות ולשקם את חיי הנישואין, אך ככל והוא יתרשם כי אבד הסיכוי, הרי שהוא יורה על המשך הטקס הגירושין.
לאחר מכן בית הדין ישאל את שני בני הזוג על שמותיהם, והאם יש להם כינויים לשמות כמו לדוגמה יוסי, שמוליק.
על בני הזוג לדעת שחשוב מאוד לומר את האמת ולדייק בפרטים, שכן שינוי בפרט כל שהוא עשוי להשליך על כשרותו של הגט.
לאחר מכן בית הדין יכניס לאולם בית הדין את העדים שהבאתם ואף עימם הוא יערוך בירור זהה לראות האם הפרטים שמסרתם הם אכן מדויקים או שמא בטעות שכחתם פרט כל שהוא.
הרגע המרגש טקס גירושין ברבנות
לאחר שבית הדין בירר את שמות הצדדים, מגיעים לרגע המרגש של טקס גירושין ברבנות והוא השלב האחרון.
הבעל ימנה את סופרי הדיינים לכתוב עבורו את הגט, כשקודם למינוי הוא יאמר נוסח קבוע שבית הדין יאמר לו מה לומר אחריו מילה אחר מילה.
לאחר המינוי סופרי הדיינים יכתבו גט במיוחד עבור בני הזוג, כשמדובר על פרק זמן של כשעה ומחצה עד שהגט יהיה מוכן ומושלם.
בית הדין יעבור על הגט לראות שאכן מדובר בגט שנכתב בצורה תקינה ללא כל טעות ואז יתבצע סידור הגט.
הבעל יקבל לידיו את הגט מבית הדין הרבני אותו הוא ימסור לאישה לאחר שהוא יאמר לה הרי זה גטך ואת תהיי מותרת לכל אדם.
האישה תקבל את הגט לידה ולאחר מכן היא תלך עם הגט מספר פסיעות ובזה הרגע האישה נהיית מגורשת ומותרת לכל אדם.
גם לאחר טקס הגירושין ברבנות יהיה אסור לאישה להינשא בשנית עם כהן אלא אך ורק עם מי שאינו כהן וגם זה רק לאחר שיחלפו 3 חודשים מיום סידור הגט.
עם סיום הטקס יש לפנות למזכירות בית הדין ולשלם אגרה עבור תעודת גירושין אותו יהיה עליכם למסור במשרד הפנים בכדי לעדכן את הסטטוס בתעודת זהות.
אולי יעניין אתכם גם: תביעת כתובה