בעל מכה את אשתו הינה תופעה לצערנו שאינה נדירה, אנו שומעים יותר ויותר מקרים בהם הבעל נוקט באלימות קשה כנגד האישה כביכול מדובר בשק חבטות אשר ניתן לפרוק עליה את כל הכעס.
אך מה עושים במקרה כזה? למי פונים? מה הן זכויות האישה שנאלצה לעבור אלימות פיזית קשה?
במאמר זה ניתן מענה לכך ובנוסף גם לשאלה מה ניתן לעשות במקרה בו האישה רק מעלילה עלילת שווא כביכול היא סובלת מבעל שמכה אותה.
בעל מכה את אשתו למי פונים
רבים מהנשים למרות שהם שמעו על תופעה שיש מקרה שהבעל מכה את אשתו, הן מסרבות להאמין שהן נמצאות בסיטואציה דומה, ולכן הן נמנעות לדווח לרשויות.
אך צריך לדעת שככל ואת סובלת מאלימות פיזית מהבעל אל תתני למצב בו את חלילה תהיי הקורבן הבא.
לאחר שתדווחי למשטרת ישראל סביר להניח שתקבלי צוו הרחקה מהבעל למספר ימים בכדי להבטיח את שלומך שחלילה לא תיפגעי.
לאחר שיפוג הימים בהם קבלת את צוו הרחקה, עלייך לפנות לבית הדין הרבני או לבית המשפט למשפחה ולספר כי הבעל מכה אותך מכות נמרצות בכדי שהם יאריכו את צוו ההגנה לתקופה נוספת.
עלייך להיות ערוכה לכך שהבעל ינסה להכחיש את העובדות ולטעון שהוא מעולם לא היכה אותך, כשהדרך היחידה לשכנע את בית הדין היא על ידי שתציגי בפניהם הוכחות וראיות על כך שהבעל מכה אותך, ובכך יגבר הסיכוי שאכן תצליחי לקבל את צוו ההרחקה.
מסיבה זו אני ממליץ לאסוף ראיות ותיעוד לאלימות שהבעל נקט כלפייך, ובכך תוכלי לשפוך אור על האמת בדיון שיתקיים בבית הדין הרבני.
הזכויות של אישה שסובלת מאלימות
לאלימות הבעל ישנם מספר השפעות על הליכי הגירושין, כך למשל בעל מכה את אשתו זו עילה לגירושין, כלומר בעל שנוקט באלימות כלפי אשתו לא יכול להגיש בקשה לשלום בית ולהמשיך להכות את האישה.
לכן אישה שסובלת ממכות של הבעל רשאית להגיש תביעת גירושין, וככל והבעל יסרב לגרש את האישה הרי שהוא ייחשב כסרבן גט ויהיה ניתן לפעול כנגדו בסנקציות קשות.
זכות נוספת מוקנית לאישה שסובלת מאלימות היא לקבל את הכתובה עליו הבעל התחייב בעת הנישואין.
אך יחד עם זאת יש לסייג את הדברים שככל והאלימות ממנה סבלה האישה הייתה חד פעמי לפני תקופה ארוכה, הרי שלבעל יש זכות לטעון שמאז הוא שינה את דרכו וכיום הוא בעל טוב, והראיה שהאישה המשיכה את החיים יחד עמו.
במקרה זה בית הדין יבחן האם האישה שדורשת את הגירושין והכתובה היא כתוצאה מהאלימות שהיא סבלה, או שמא האישה רק מנסה להרוויח מאלימות שהיא אינה רלוונטית לגירושי הצדדים.
מדובר בדבר לא פשוט שכן מאוד קשה לבדוק מה הסיבה האמתית לתביעת הגירושין של האישה, אך באמצעות טוען רבני מוסמך שבקיא היטב בבית הדין הרבני ניתן להתגבר על המשוכה ולהצליח בתביעה.
בעל מכה את אשתו אלימות לא פיזית
במאמר זה עסקנו על תופעה של בעל מכה את אשתו באלימות פיזית, אך לפעמים אין מדובר באלימות פיזית, אלא אלימות נפשית הכוללת צעקות, קללות, השפלות.
לפעמים אלימות נפשית גרועה לא פחות מאשר אלימות פיזית שכן ההשפלה שהאישה חווה פוגע ברגשות שלה בצורה קשה מאוד ומעניקה לה צלקת קשה לכל החיים.
גם במקרה זה ניתן לבקש בקשה לצו הטרדה מאיימת במעמד צד אחד בבית המשפט ולפרט בהרחבה את מסכת האלימות שהאישה חווה בכדי שהוא ייתן צו המורה להפסיק את ההטרדות הקשות הללו.
כמו כן אנו עדים לתופעה בו הבעל נוקט בקמצנות ואינו משלם דמי מזונות מינימליים לאישה, כך שכל שקל שהאישה מבקשת לקנות לעצמה או לילדים היא נאלצת לעבור אלימות כלכלית.
גם תופעה זו יכולה להיחשב כאלימות לכל דבר, אלא שבניגוד לאלימות פיזית, יהיה ניתן לבקש מבית הדין הרבני שיחייב את הבעל לשלם מזונות אישה, ובכך למעשה תיפסק התופעה של האלימות הכלכלית.
אישה מכה את בעלה
אולי זה יישמע מוזר אבל לפעמים יש מצב בו לא הבעל מכה את אשתו, אלא דווקא להיפך האישה היא זו שמכה את הבעל.
הצורה להילחם בכך זהה למקרה בו הבעל מכה את אשתו, כלומר יש לדווח על כך למשטרת ישראל ולהגיש בקשה לבית הדין הרבני או לבית המשפט לענייני משפחה לתת צוו הגנה.
תלונת שווא על בעל מכה את אשתו
לא פעם אנו נתקלים במקרה בו האישה עושה מניפולציה כביכול הבעל מכה אותה והיא נרדפת ומסכנה, כשהאמת היא שמדובר בתלונת שווא.
הרווח העיקרי של האישה הוא בכך שהבעל מורחק מהדירה ואילו האישה משתמשת בדירה לבדה ללא הבעל.
אלא, שככל ואכן יתברר כי האישה יזמה הליך מבויים של אלימות ואין כל קשר בין האמת למציאות הרי שהיא עשוייה לשלם על כך ביוקר רב.
בית הדין הרבני עשוי לחייב את האישה בדמי שימוש על מגוריה בדירה ללא שהיה אפשרות לבעל לגור בדירה כשלחיוב זה קוראים דמי שימוש.
כמו כן האישה תאבד את הזכות שלה לקבל מזונות אישה וכתובה בגלל שהדבר יתפרש שהאישה היא זו שיזמה את הליך הגירושין על כל המשתמע מכך.
צפו גם בסרטון של טוען רבני יהודה אבלס בנושא: