בקשה לאישור הסכם ממון

היכן עושים אישור הסכם ממון

בקשה לאישור הסכם ממון שונה כאשר הבקשה מוגשת לפני הנישואין מאשר כשהיא מוגשת לאחר הנישואין, אך בכל מקרה אישור הסכם ממון הינו דבר נצרך בכדי שההסכם הממון ייכנס לתוקף, ומכאן חשיבותו הרבה של אישור הסכם ממון.

במאמר זה נסביר מתי צריך להגיש בקשה לאישור הסכם ממון ולהיכן כדאי הגיש את הבקשה הזאת.

למה צריך להגיש בקשה לאישור הסכם ממון

לפני שנתייחס על אופן הגשת הבקשה לאשר את הסכם הממון נתייחס לסיבה שיש צורך לערוך הסכם ממון.

לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, כל בני זוג שמתגרשים, חלוקת הרכוש תתבצע באופן שוויוני ללא כל הבדל האם הזכויות הכלכליות רשומות על שם הבעל או על שם האישה.

חוק זה מחריג מקרים מיוחדים בהם חלוקת הרכוש תתבצע באופן שונה, כך שהזכויות יחולקו לפי הרישום של הזכויות.

המקרים הבולטים הם כאשר אחד מבני הזוג הביא את הזכות הכלכלית לפני הנישואין, או כאשר מדובר במתנה או ירושה שהתקבלו במהלך הנישואין, או כאשר מדובר בכספים שהתקבלו במהלך חיי הנישואין עקב פיצוי נזקי גוף.

בני זוג שמבקשים לערוך חלוקת רכוש במקרה של גירושין באופן שונה מהקבוע בחוק, עליהם לערוך הסכם ממון שיסדיר את חלוקת הרכוש באופן שונה.

אלא שהסכם ממון ייכנס לתוקפו רק לאחר קבלת אישור של מי שהוסמך לתת את האישור, ולא רק לאחר שבני הזוג יחתמו על ההסכם.

היכן מגישים בקשה לאישור הסכם ממון

בני זוג שעורכים הסכם ממון לפני הנישואין יכולים להגיש בקשה לאישור הסכם ממון גם לנוטריון או לרשם הנישואין, זאת בניגוד לאישור הסכם שנעשה לאחר הנישואין אותו יש להביא רק בפני בית המשפט לעניני משפחה או בית הדין הרבני.

גם בהסכם לפני הנישואין המלצתי להביא זאת לאישור בפני ערכאה שיפוטית ולא להסתפק באישור של נוטריון או רשם הנישואין.

הסיבה לכך נעוצה בכך שלמרות שלרשם נישואין או נוטריון יש אפשרות לתת תוקף להסכם הממון, אך אין בכוחו לתת תוקף של פסק דין להסכם זה, כך שככל ואחד מבני הזוג לא יעמוד בהסכם זה, לא יהיה לכם כל אפשרות לממש את ההתחייבות בני הזוג, רק בהליכה נוספת לערכאה שיפוטית, לא כן אם התקבל אישור על ידי ערכאה שיפוטית, הרי שסלולה לכם הדרך לפנות להוצאה לפועל בגין כל הפרה.

בכל מקרה, ככל והסכם הממון לא קיבל אישור על ידי אחד מהגורמים המוסמכים לתת אישור זה, אין תוקף להסכם הממון למרות חתימתכם על הסכם זה, ולא תהיה לכם כל אפשרות לטעון כנגד הפרת הסכם הממון.

כיצד מתבצע אישור הסכם ממון

אישור הסכם ממון מתבצע לאחר שמוגשת במזכירות בית הדין הרבני בקשה לאישור הסכם ממון ולאחר ששולמה על כך האגרה הקבועה בחוק.

לפני האישור הערכאה השיפוטית תעבור יחד עם שני בני הזוג לראות שהם אכן מבינים את מה שכתוב בהסכם, והסכמתם לאשר את ההסכם נעשתה מרצון חופשי וללא כל כפייה.

לפעמים הערכאה השיפוטית תבקש לתקן סעיפים מסוימים בהסכם שנכתבו בצורה לא ברורה בכדי למנוע מצב בו אחד מבני הזוג מבקש לפתוח לאחר מכן את הסכם הממון בטענה כי ההסכם לא ברור.

לאחר שהערכאה השיפוטית תאשר את הסכם הממון לא יהיה ניתן לפתוח את הסכם הממון מחדש באופן חד צדדי ללא הסכמת בן/ת הזוג השני/ה אלא אם כן אכן תצליחו לשכנע את הערכאה השיפוטית שההסכם נעשה בכפיה למרות שההסכם קיבל את אישור הערכאה השיפוטית.

יחד עם זאת ככל ושני בני הזוג יבקשו לשנות את ההסכם בהסכמה, הרי שלא תהיה לכך כל מניעה אלא שיהיה עליהם לערוך הסכם ממון חדש ולהביאו לאישור.

האם צריך עורך דין לאשר הסכם ממון

שאלה שחוזרת על עצמה רבות האם צריך עורך דין או טוען רבני בכדי להגיש בקשה לאישור הסכם ממון או שניתן לעשות זאת ללא כל סיוע משפטי.

התשובה לכך נחלקת לשניים, האחד לשאלה מי יערוך את הסכם הממון, אם כדאי לערוך את הסכם הממון לבד, או שמא עדיף לקחת עורך דין שיערוך עבורי את הסכם הממון.

והשאלה השנייה לאחר שיש לכם הסכם ערוך שהכנתם בעצמכם או בסיוע של עורך דין, האם את הגשת הבקשה במזכירות בית הדין יש לעשות בסיוע של עורך דין או שניתן לעשות זאת לבד.

התשובה לשאלה הראשונה היא חד משמעית, לא מומלץ לערוך הסכם ממון ללא סיוע של עורך דין או טוען רבני בפרט אם מדובר על הסכם ממון על דירה או על נכסים משמעותיים, שכן כל טעות בניסוח ההסכם עלול להוביל לנזק קשה אשר ספק רב אם יהיה ניתן לתקנו.

עלות עריכת הסכם הממון תהיה זולה בהרבה לעומת המחיר שתאלצו לשלם על ייצוג משפטי לתקן את הניסוח הלא מוצלח שכתבתם בהסכם הממון.

אך, לאחר שיש לכם הסכם ממון ערוך בצורה מקצועית, הרי שאין כל צורך להגיש בקשה לאישור הסכם ממון על ידי עורך דין, אלא אתם בעצמכם יכולים לגשת למזכירות בית הדין ולפתוח את התיק.

יחד עם זאת ישנם זוגות שפוחדים לבוא לערכאה שיפוטית ללא ייצוג ולכן הם שוכרים את שירותיו של העורך דין או הטוען הרבני גם להגשת הבקשה בבית הדין ולהופעה ביום אישור הסכם הממון.

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

חוקר כלכלי בגירושין

חקירה כלכלית בגירושין

חקירה כלכלית בגירושין שונה מאשר חקירה כלכלית לא בגירושין או מחקירה האם מתקיימת בגידה של אחד מבני הזוג. במאמר זה נסביר למה חשוב לבצע חקירה

קרא עוד »
דילוג לתוכן