הפחתת מזונות במשמורת משותפת

מתי משלמים תשלום מזונות

האם יש סיכוי להצליח בתביעת הפחתת מזונות במשמורת משותפת? האם ישנן עילות נוספות שבגללן ניתן לדרוש הפחתת מזונות? האם העובדה כי גובה דמי המזונות נקבע בהסכם מזונות ולא בפסק דין של חיוב מזונות יש לה השפעה בהצלחה בסיכוי התביעה של הפחתת מזונות? על כך ועוד במאמר שלפנינו.

מתי מגישים בקשת הפחתת מזונות במשמורת משותפת

בקשת הפחתת מזונות צריכה להיות מבוססת על שינוי נסיבות חריג, כלומר לא די בכך שחל שינוי קוסמטי כל שהוא בכדי לפתוח את תביעת מזונות הילדים מחדש.

לכן ככל והסדרי הראיה של מהאב עם הילדים היה רחב בעת פסק הדין למזונות, או בעת עריכת הסכם הגירושין, הרי שלא יהיה ניתן להגיש בקשת הפחתת מזונות במשמורת משותפת.

רק במקרה ובעת פסק הדין היו הסדרי ראיה מינימליים של האב עם הילדים, בגלל שהאב לא היה יכול להרחיב את הסדרי הראיה, או בגלל שהאב חווה ניכור הורי, וכעת האב הצליח להרחיב את הסדרי הראיה להיקף רחב יותר עד כדי משמורת משותפת יש מקום להגשת בקשה להפחתת מזונות.

גם במקרה ואכן יש שינוי נסיבות מהותי, יהיה מוטל עליכם להוכיח כי שינוי נסיבות זה מצדיק אכן לפתוח את נושא מזונות הילדים מחדש, בפרט אם בני הזוג ערכו הסכם גירושין.

הפחתת מזונות מכוח הסכם גירושין

כשאנו באים לבחון בקשת הפחתת מזונות במשמורת משותפת עלינו להבחין בין שני מצבים, האחד במקרה בו וניתן פסק דין בתביעת מזונות לאור העובדה כי הצדדים לא הגיעו להסכמות על גובה דמי המזונות, לבין מקרה בו הצדדים הגיעו להסכמות, ובית המשפט רק אישר את ההסכם.

ככל וגובה דמי המזונות נקבע על ידי החלטה שיפוטית של בית המשפט או בית הדין הרבני, הרי שהדרך להגיש בקשה להפחית את דמי המזונות בגלל שינוי הנסיבות הינו קל יותר.

לא כן כשבני הזוג ערכו הסכם גירושין והסדירו את גובה דמי המזונות כשהם אינם מציינים כי גובה דמי המזונות מותנה בהיקף הסדרי השהות, הרי שהדרך לשנות את גובה דמי המזונות הינו קשה יותר.

הסיבה לכך שבעוד שהחלטה של ערכאה שיפוטית על גובה דמי המזונות בוודאי מבוססת על היקף הסדרי השהות, כאשר ככל ויש הסדרי ראיה רחבים יותר, כך שהאב משלם את המזונות באופן ישיר לילדים ודמי המזונות המשולמים לאם יהיה פחות.

נמצא שהחלטת בית המשפט על גובה דמי המזונות אינה עדכנית לאור שינוי היקף הסדרי השהות.

לא כן כאשר שני בני הזוג ערכו הסכם גירושין חתום שאושר בערכאה שיפוטית, כשהם מסדירים את גובה דמי המזונות ללא שהם מתנים שגובה דמי המזונות יהיה כפוף להיקף הסדרי הראיה, הרי שהצדדים הסכימו במפורש שתשלום המזונות יהיה גם במקרה של משמורת משותפת.

לשם כך האב המבקש הפחתת מזונות עקב משמורת משותפת יצטרך לנמק מפני מה לא הוסדר שגובה המזונות כפוף להסדרי הראיה, וזאת מלבד הצורך להוכיח כי אכן יש משמורת משותפת, וכן שיש לבצע הפחתת מזונות במשמורת משותפת.

היכן מגישים בקשת הפחתת מזונות במשמורת משותפת

ככל ולדעתכם יש מקום להגיש בקשה של הפחתת מזונות במשמורת משותפת עליכם להגיש זאת בפני הערכאה שפסקה את דמי המזונות.

כלומר ככל ותביעת מזונות ילדים הוגשה בפני בית הדין הרבני, הרי גם הבקשה להפחתת מזונות תהיה בפני בית הדין הרבני, אך ככל ותביעת המזונות הייתה בפני בית המשפט לעניני משפחה, כך גם התביעה להפחתת מזונות בגלל משמורת משותפת תהיה בפני בית המשפט.

יש לציין כי אין רלוונטיות לסיבה שמשמורת הילדים השתנתה וכיום ישנה משמורת משותפת, כמו כן אין כל הבדל מי היא הערכאה שנתנה את ההחלטה בעניין משמורת הילדים, אלא כל ההבדל הוא אך ורק בזהות הערכאה שפסקה והכריעה בתביעת מזונות הילדים.

אך מה קורה במקרה בו גובה דמי המזונות לא נקבע על ידי ערכאה שיפוטית, אלא בני הזוג ערכו הסכם גירושין הכולל את הסדר גובה דמי המזונות, במקרה זה עולה השאלה מי היא הערכאה שתכריע בבקשה של הפחתת מזונות במשמורת משותפת?

התשובה לכך שככל והסכם הגירושין לא אושר בפני בית הדין הרבני הרי שהערכאה שתכריע היא בית המשפט לענייני משפחה, וככל והסכם הגירושין הגיע לאישור בית הדין הרבני הדבר מורכב ויש בו פרטים רבים ויש להתייעץ עם טוען רבני מוסמך.

הפחתת מזונות בנסיבות מיוחדות

צריך לדעת שמשמורת משותפת היא אינה העילה היחידה  להפחתת מזונות, אלא ישנן טענות נוספות המזכות את האב לדרוש הפחתת מזונות בגלל שינוי נסיבות.

בין הסיבות שניתן למנות הוא הפחתה משמעותית בשכרו של האב, שינוי כלכלי של האישה, שינוי במצבם של הילדים.

כלומר כל שינוי מהותי מעת עריכת הסכם הגירושין או מעת פסק דין הגירושין עלולה להביל להפחתת מזונות.

חשוב לציין כי ככל ושינוי הנסיבות הינו עקב סיבה בלתי צפויה אשר לא היה על בני הזוג לחשוב בעת עריכת הסכם הגירושין, הרי שהסיכוי להצליח בתביעה להפחתת מזונות עולה באופן משמעותי.

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

בקשה לשלום בית

בקשה לשלום בית – מטרתה

בקשה לשלום בית בית יכולה להיות משיקולים טובים כאשר אחד מבני הזוג סבור שאין כל מקום להתגרש, וכי ניתן לשקם את חיי הנישואין בצורה טובה.

קרא עוד »
עילה לגירושין

מרוץ הסמכויות

מרוץ הסמכויות קיים בכל מקרה שבני זוג נמצאים לפני פתיחת תיק גירושין בין אם הם מודעים לכך ובין אם לאו. אלא שלמרות ששאלת מרוץ סמכויות

קרא עוד »
דילוג לתוכן