לפעמים האב יבקש שתהיה משמורת משותפת בכדי לחסוך בעלות מזונות, האם שתבקש לשמור על טובת הילד תבקש למנוע את המשמורת משותפת, אלא שלא כולן יודעות איך למנוע משמורת משותפת.
במאמר זה נעשה סדר מתי כדאי למנוע משמורת משותפת ומתי אכן יש להמליץ על משמורת משותפת, וכמובן לאחר קריאת המאמר תדעו טוב יותר איך למנוע משמורת משותפת ככל ואכן יש למנוע זאת.
איך למנוע משמורת משותפת בבית הדין הרבני
כשאנו מבקשים לדעת איך למנוע משמורת משותפת צריך לדעת שקיימים הבדלים בין בית הדין הרבני לבית המשפט לעניני משפחה ביחס למשמורת משותפת.
בבית המשפט לעניני משפחה דוגלים יותר במשמורת משותפת, כאשר לטענתם טובת הילד מחייבת שתהיה משמורת משותפת, אך לא כן בית הדין הרבני סבור כי דווקא טובת הילד היא שהילד יהיה במשמורת מלאה אצל האם.
כך שנטל ההוכחה כי טובת הילד שלא לאפשר את המשמורת משותפת תהיה גבוהה בבית המשפט לעניני משפחה, בעוד שבבית הדין הרבני מלכתחילה לא אוהבים את המשמורת משותפת.
אך יחד עם זאת חשוב להדגיש כי בכל מקרה שבית הדין הרבני יזהה כי טובת הילד היא שתהיה משמורת משותפת, וכל בקשת האם לפגוע במשמורת משותפת נובעת מהחשש שהאב ישלם דמי מזונות מינימליים, הרי שהוא עשוי להורות על משמורת משותפת בניגוד לרצונה של האם.
איך למנוע משמורת משותפת בחזקת גיל הרך
זהות הערכאה שתדון בתביעת משמורת ילדים אינה הגורם היחיד לשאלה איך למנוע משמורת משותפת, אלא גילו של הילד אף הוא עשוי להיות משמעותי בהכרעה על משמורת משותפת.
חזקת גיל הרך קובעת כי ילד עד הגיעו לגיל 6 הינו בחזקת גיל הרך אשר האם היא המשמורנית על הילד, ורק במקרים חריגים ייעשה שינוי והאב יהיה המשמורן.
לא פעם הוגשו הצעות חוק ועתירות לבית המשפט מתוך מטרה לשנות את חזקת גיל הרך, כך שהאב יול להיות משמורן גם בילד קטן מגיל 6, אך עד כה לא חל שינוי, וחזקת גיל הרך עומדת בתוקפה.