אקטואר גירושין נצרך במקרה שיש לבני הזג נכסים שהם צברו במהלך שנות הנישואין, ולא ברור מה ההיקף של הנכסים של כל אחד מבני הזוג שנצבר במהלך שנות הנישואין.
במאמר זה נסביר למה צריך אקטואר גירושין והאם ניתן למנוע מינוי אקטואר ובכך לחסוך עלויות של מינוי המומחה והרבה כאב ראש.
איך מחלקים רכוש בגירושין
בהתאם לחוק חלוקת רכוש בין בני זוג חלוקת הרכוש של בני הזוג במקרה של גירושין יתבצע באופן שוויוני, כך שכל הזכויות שצבר אחד מבני הזוג במהלך שנות הנישואין הוא יצטרך להעביר מחציתם לידי בן הזוג.
לעובדה כי הזכויות והכספים רשומים של שם אחד מבני הזוג אין כל רלוונטיות, וחלוקת הרכוש תתבצע באופן שוויוני.
החריג לכלל זה הוא במקרה בו הזכויות שיש לאחד מבני הזוג הינן מלפני הנישואין, ובלבד שזכויות אלו עדיין נותרו רשומים על שם בן הזוג שהביא את הזכויות מלפני הנישואין.
חריג נוסף הוא במקרה ואחד מבני הזוג קיבל את הזכויות הללו מכוח ירושה, או מתנה, או עקב נכות גופנית כאשר במקרה זה רק בן הזוג שקיבל את הזכויות הללו ייהנה מזכויות אלו בעת חלוקת הרכוש.
אך גם במקרה והתקבלו כספים במתנה או בירושה, ככל ותעלה טענה שבן הזוג שקיבל את הכספים המוחרגים מכוח יחסי ממון התכוון לשתף את בן הזוג בכספים אלו, חלוקת הרכוש תתבצע באופן שוויוני גם בכספים אלו.
לצורך הדוגמה, ככל ואחד מבני הזוג הביא לנישואין דירה ששייכת לו ורשומה על שמו בלבד, וחלוקת הרכוש תתבצע בהתאם לחוק יחסי ממון, הרי שרק בן הזוג שהביא את הדירה הוא יישאר הבעלים בדירה, אך ככל והייתה כוונה לשתף את בן הזוג במחצית מהדירה, חלוקת הרכוש תתבצע באופן שוויני.