משמורת משותפת ללא הסכמת האם

משמורת משותפת ללא הסכמת האם

ככל ובני הזוג מגיעים להסכמות על משמורת הילדים, וההסכמות שההורים הגיעו הן משמורת משותפת עליהם לערוך הסכם משמורת משותפת.

ככל וההסכמות הינן שהאם תהיה המשמורנית היחידה, ואילו האב יראה את הילדים בהסדרי ראיה, עליהם לערוך הסכם משמורת לא משותפת.

אך מה עושים במקרה בו האב מבקש משמורת משותפת ללא הסכמת האם שדורשת שהיא תהיה משמורנית מלאה ואילו האב יראה את הילדים בהסדרי ראיה בלבד, לשם כך ייחדנו את המאמר הזה.

למה לתת משמורת משותפת ללא הסכמת האם?

אם בעבר הנטייה הייתה כי טובת הילד מחייבת שהאם תהיה משמורנית מלאה והאב יהיה זכאי להסדרי ראיה בלבד, הרי שכיום הנטייה היא שטובת הילד מחייבת משמורת משותפת גם ללא הסכמת האם.

התפיסה כיום היא שההתערבות בחיי הילד באופן שווה בין ההורים מאפשרת לילד לחוש כי שני ההורים דואגים לטובתו, ללא כל קשר להליך גירושין שההורים מלווים.

מלבד זה במשפט הישראלי קיים עיקרון חשוב של שוויון, כלומר לעובדה המגדרית לא תהיה השפעה על אופן ההחלטה, ובכל מקרה הדבר יישקל לגופם של דברים הכיצד תהיה טובת הילד. 

יחד עם זאת לפעמים מתוך רצון שלא תתקבל החלטה על משמורת משותפת ללא הסכמת האם, האם תערים קשיים להסדיר את המשמורת המשותפת, למרות שהדבר ללא כל ספק ייפגע בטובתם של הילדים.

למה לא לתת משמורת משותפת ללא הסכמת האם?

משמורת משותפת יכולה להיות רק במקרה בו שני ההורים משתפים פעולה מלא, אך ככל ובין ההורים אין אמון מלא, כאשר אחד מההורים סבור כי ההורה השני אינו מתאים לגדל את הילדים בצורה נאותה, הרי שהאפשרות של משמורת משותפת הולכת ומתרחקת.

לא ייתכן מצב בו כל יום אחד מההורים יגיש בקשות וטענות כנגד ההורה השני כשהילדים נמצאים במשמורת משותפת, עובדה זו לא רק שלא תתרום לשלמותם הנפשית של הילדים, אלא להיפך הדבר עלול להוביל התדרדרות חמורה במצבם הנפשי של הילדים.

סיבה נוספת שלא לאפשר משמורת משותפת ללא הסכמת האם משום שלפעמים האם מזהה כי הרצון של האב להיות בהורות משותפת, הוא להימנע מתשלום מזונות בהורות משותפת.

אם כי שצריך לסייג כי לפעמים העדר הסכמת האם למשמורת משותפת הינה מסיבה הפוכה כי משמורת משותפת תפחית את תשלום המזונות של האב, לכן האם תתעקש שהילדים לא יהיה בהורות שווה בכל מיני טענות, למרות שהיא מודעת לכך שהדבר אינו משרת את טובת הילד.

משמורת משותפת ללא הסכמת האם

איך תוכרע האם תהיה ממורת משותפת?

במקרה בו האב יבקש משמורת משותפת ללא הסכמת האם ובית הדין יצטרך להכריע האם להעדיף שתהיה משמורת משותפת או משמורת מלאה לאב, הרי שהוא יצטרך לבדוק מה היא טובת הילד.

השיקול היחיד והמרכז שילווה את בית הדין בעת ההכרעה על שאלת המשמורת לא תהיה מה המזונות שהאב יצטרך לשלם, אלא מה היא טובת הילד.

בכדי שבית הדין אכן יוכל להגיע למסקנה נכונה בשאלה מה היא טובת הילד, בית הדין יפנה את ההורים לפקידת הסעד מטעם הרווחה שתתן תסקיר בו היא תפרט מה הן המלצותיה.

המלצות אלו יתקבלו רק לאחר שהעובדת סוציאלית תשב עם כל אחד מההורים לחוד ולפעמים עם שניהם יחד ותשמע את מה שיש לכל אחד מבני הזוג לומר על האפשרות כיצד הם רואים את טובת הילדים.

במקרים מסויימים אף תישמע עמדת הנהלת בתי הספר כיצד הילדים מתנהגים בבית הספר, האם יש לילדים קשיים רגשיים, האם הם רואים שהילדים מוכנים נפשית להסדרי שהות שווים.

לאחר שההמלצות יוגשו לבית הדין לכל אחד מההורים תינתן הזכות לטעון בעד ונגד המלצות פקידת הסעד, כשרק לאחר מיכן תינתן ההחלטה האם תהיה משמורת משותפת ללא הסכמת האם, או שתתקבל עמדת האם כי היא תהיה משמורנית בלעדית.

מה יגרום להצליח בתביעת משמורת משותפת ללא הסכמת האם?

הדרך הטובה ביותר להצליח בתביעת משמורת משותפת ללא הסכמת האם הוא להראות כיצד טובת הילד היא שתהיה משמורת משותפת.

יש צורך להראות נכונות כי ניתן להתגבר על המשקעים שיש בין ההורים במטרה להגיע לתוצאה מבורכת של ראיית טובת הילד.

כמובן שבקשה למשמורת משותפת יכולה להיות רק במקרה בו שני ההורים מתגוררים בסמיכות ולא כאשר ההורים גרים במרחק רב, דבר שאינו מאפשר שהילד ישהה במחצית שבוע אצל האב ומחצית שבוע אצל האם.

משמורת מלאה ללא הסכמת האם

משמורת מלאה ללא הסכמת האם היא דבר נדיר המתקיים במקרים בהם האם אינה יכולה לגדל את הילדים בגלל בעיה נפשית, או בעיה בריאותית אחרת שלא מאפשרת לאם לגדל את הילדים.

גם במקרים בהם קיים ניכור הורי חמור מטעם האם הדבר עלול להוביל למשמורת מלאה אצל האב ככל וסנקציה אחרת כנגד האם לא מצליח להרתיע אותה לחדול מהמשך הניכור.

בכל מקרה העברת המשמורת לידי האב בניגוד לעמדת האם תעשה רק לאחר שיתקבל תסקיר של פקידת סעד שתבחן מה היא טובת הילד, בדיוק כמו במקרה בו האב דורש משמורת משותפת ללא הסכמת האם.

ראו סרטון בנושא משמורת משותפת ללא הסכמת האם:

 
ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

מעבר דירה לאחר גירושין

מעבר דירה לאחר גירושין

בני זוג שמתגרשים עם ילד גוררים אחריהם מריבות לא פשוטות על תביעת משמורת ילדים, כאשר לפעמים האב טוען שצריך שתהיה משמורת משותפת ואילו האם סבורה

קרא עוד »
כמה עולה דמי מזונות לאישה?

כמה עולה דמי מזונות לאישה?

כשבאים לבחון כמה משלמים דמי מזונות לאישה, יש להבחין כי ישנם שני תשלומי מזונות אשר שונים במהותם ובהיקף חיובם. דמי המזונות שמשולמים לאישה הן עבור:

קרא עוד »
אלימות כלכלית בגירושין

אלימות כלכלית בגירושין

אלימות כלכלית בגירושין אינה מותירה סימנים חיצוניים על גופה של האישה שסובלת מאלימות כלכלית, אך היא זהה בעוצמתה לאלימות פיזית המותירה סימנים כחולים על בשרה

קרא עוד »
דילוג לתוכן