יישוב סכסוך בין בני זוג

יישוב סכסוך בין בני זוג

יישוב סכסוך בין בני הזוג הינו דבר מבורך, אך גם במקרה בו בני הזוג אינם מבקשים ליישב את הסכסוך, אלא ברצונם לנהל הליכים משפטיים בבית הדין הרבני או בבית המשפט למשפחה, חובה עליהם לפתוח תיק ליישוב סכסוך ביחדת הסיוע לפני הגשת התביעות.

לפני שמוגשת תביעת גירושין ברבנות או כל תביעה אחרת כנגד אחד מבני הזוג יש צורך להגיש בקשה ליישב את הסכסוך במטרה למנוע את התביעה.

במאמר זה נרחיב מה הפרוצדורה שעל בני הזוג לעשות בכדי לפתוח את התיק, והאם ניתן "לדלג על הליך ליישוב סכסוך".

יישוב סכסוך בבית הדין הרבני או בבית משפט

בקשה ליישוב סכסוך ניתן להגיש בבית המשפט או בבית הדין הרבני לפי בחירתכם, ככל והבקשה תוגש בבית המשפט, הרי שהיישוב סכסוך יתנהל בבית המשפט למשפחה, ואילו אם הבקשה הוגשה בבית הדין הרבני, הרי שהיישוב סכסוך יתנהל בבית הדין הרבני.

אין כל הבדל מהותי בין אם יישוב הסכסוך יתנהל בבית הדין הרבני או בבית המשפט, שכן אין בסמכות של המגשרים לחייב את הצדדים, אלא לתת להם המלצות לעשות הליך גירושין בהסכמה או להגיע להסכם שלום בית.

אך יחד עם זאת אנו נגלה כי לרוב התביעות תהיינה במקום בו הוגשה בקשת יישוב סכסוך, כך שאם הבקשה הוגשה בבית הדין הרבני, אז התביעה תתנהל בבית הדין הרבני, ואילו אם הבקשה ליישוב סכסוך הוגשה בבית המשפט למשפחה, אז התביעה תתנהל בבית המשפט למשפחה.

חשוב לציין כי בכל מקרה תביעת גירושין ותביעה לשלום בית יכולות להיות אך ורק בבית הדין הרבני, שכן לבית המשפט אין סמכות לדון בתביעות אלו.

הגשת תביעות בזמן הליך ליישוב סכסוך

באופן כללי ניתן לומר כי בזמן שהצדדים מנהלים יישוב סכסוך, לא ניתן להגיש כל תביעה האחד כלפי השני, כאשר הסיבה לכך היא הרצון להוביל את הצדדים לגירושין בהסכמה או לשלום בית.

אך ישנם מספר חריגים המאפשרים הגשת תביעה גם בזמן הליך ליישוב סכסוך, בין החריגים ניתן למנות הגשת תביעת מזונות זמניים, או בקשה דחופה להסדרי ראיה זמניים, וכן הגשת צו עיכוב יציאה מהארץ.

המכנה המשותף בתביעות אלו שניתן להגישם למרות העובדה שהצדדים מנהלים הליך יישוב סכסוך, הוא הדחיפות הרבה שקיימת בתביעות אלו, שכן לא ניתן להותיר את הילדים ללא שהם מקבלים מזונות מינימליים, או שאין הסדרי ראיה זמניים.

לכן כשאתם מגישים תביעה בזמן שאתם מנהלים הליך ליישב את הסכסוך, עליכם להסביר לערכאה השיפוטית את הצורך הדחוף בהגשת הבקשה למרות העובדה שאתם בהליך ליישוב סכסוך.

הגשת תביעות ללא יישוב סכסוך

למרות שניתן להגיש תביעות דחופות לערכאה השיפוטית בהליך ליישוב סכסוך, הרי שלא ניתן להגיש תביעות אלו ללא שהוגשה בקשה ליישוב סכסוך לפני הגשת התביעות הדחופות.

כלומר כל תביעה מחייבת הגשת בקשה ליישוב סכסוך, אלא שישנן תביעות שניתן להגישן גם בזמן שמתקיים הליך יישוב סכסוך, וישנן תביעות שניתן להגיש רק לאחר שיחלפו ימי יישוב הסכסוך.

אך יחד עם זאת ישנה בקשה אחת שניתן להגיש אותה למרות שלא הוגשה בקשה ליישוב סכסוך, המדובר בבקשה לצו הגנה במעמד צד אחד.

צו הגנה במעמד צד אחד הינה בקשה חריגה שמוגשת במקרה בו נעשה על ידי אחד מבני הזוג אלימות פיזית כנגד בן הזוג, או שקיים חשש ממשי לשלומו ובריאותו של אחד מבני הזוג.

אפשרות נוספת שניתן להגיש תביעה ללא שיהיה צורך בהגשת בקשה ליישוב סכסוך היא במקרה בו במהלך השנה האחרונה התנהל הליכים משפטיים בין בני הזוג בערכאה שיפוטית כל שהיא.

כלומר אין צורך להגיש בקשה ליישוב סכסוך לפני כל תביעה שאתם פותחים, אלא ככל ומתנהל תביעה אחת שקדמה לה בקשה ליישוב סכסוך, ניתן להגיש תביעה אחרת ללא הגשת בקשת יישוב סכסוך.

קיצור הליך יישוב סכסוך

הליך יישוב סכסוך מתנהל במשך 60 יום, אך במקרים מיוחדים ניתן להגיש בקשה לקצר את הליך ליישוב סכסוך.

בין הסיבות שבגינם ניתן להגיש בקשה לקצר את הליך ליישוב סכסוך הוא העובדה כי האישה סבלה אלימות קשה והיא נמצאת במקלט לנשים מוכות, או במקרה בו אחד מבני הזוג מתגורר בחו"ל ואין באפשרותו להגיע למפגשים.

סיבה נוספת שכיחה יותר היא במקרה ובית הדין רואה שקיים צורך להסדיר את טובת הילד בהגשת תביעה עיקרית של משמורת ילדים ולא להסתפק בהסדרי ראיה זמניים.

בכל מקרה קיצור הליך ליישוב סכסוך ייעשה רק לאחר שבית הדין קיבל את הבקשה לקצר את ההליך.

הליך ליישוב סכסוך בלא טוען רבני

ניתן לנהל את ההליך ליישוב סכסוך בבית הדין הרבני בלא לקבל את הייעוץ של טוען רבני, אך הדבר יכול להזיק לכם בתביעה העיקרית אותה תאלצו להגיש ככל ויישוב סכסוך לא יצלח יפה.

בזמן הליך ליישוב סכסוך עליכם להכין חומר ראוי בכדי שככל ותאלצו לפתוח תיק גירושין ברבנות, תוכלו לעשות זאת בצורה הטובה ביותר.

לחילופין גם במקרה ואכן תצליחו להשיג הסכמות על הסכם גירושין, הרי שיהיה עליכם לשכור את שירותיו של הטוען הרבני בכדי שהוא יערוך עבורכם את הסכם הגירושין.

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

תביעת מזונות ילדים

תביעת מזונות ילדים

היכן ניתן להגיש תביעת מזונות ילדים? האם יש הבדל בין הערכאות בגובה דמי המזונות? מה ניתן לעשות בכדי להשפיע על גובה דמי המזונות? על כך

קרא עוד »
אחריות הורית משותפת

אחריות הורית משותפת

אחריות הורית משותפת או משמורת משותפת? האם צריך לשים את הדגש על אחריות הורית או שמא על המשמורת? מה קורה במקרה שהסדרי השהות של הילדים

קרא עוד »
דילוג לתוכן