היכן עושים אישור הסכם ממון?

היכן עושים אישור הסכם ממון

אישור הסכם ממון שונה מהסכמים אחרים בהם אין צורך לקבל כל אישור, אלא די בחתימת שני הצדדים, לא כן הסכם ממון יש חובה לקבל את האישור של ערכאה שיפוטית כל שהיא.

הסיבה לכך שבהסכם ממון ישנה חובה לקבל אישור הסכם ממון, נובעת מהחשש שאחד מבני הזוג ינסה לסחוט וללחוץ על בן/ת הזוג לקבל זכויות עודפות, שאם לא כן הוא יברר איפה כדאי לפתוח תיק גירושין.

אך לאחר שהסכם ממון חייב לקבל אישור של ערכאה שיפוטית, הרי שהערכאה השיפוטית לא תאפשר לסחוט את בן הזוג בזכויות שאינם מגיעות לו.

למה לעשות הסכם ממון

הסכם ממון נצרך בעיקר לזוגות שמבקשים לערוך חלוקת רכוש בגירושין באופן שונה מחוקי הגירושין שקובעים חלוקה שווה בשווה.

אך יחד עם זאת אנו עדים לתופעה בו בני הזוג עורכים הסכם ממון ואף עושים אישור הסכם ממון גם לנושאים שאינם כלכליים, כמו לדוגמה הסדרת הסדרי ראיה ומשמורת הילדים במקרה ותעלה השאלה מה זה הורות משותפת.

דבר נוסף שלאחרונה נהיה נפוץ יותר להסדיר בהסכם ממון הוא כמה מזונות משלמים במקרה ובני הזוג יאלצו להיפרד זה מזה.

כך שלמעשה הסכם ממון בתוכנו נהיה זהה להסכם גירושין בשינוי אחד, שבעוד שבהסכם גירושין הצדדים מבקשים להתגרש, הרי שבהסכם ממון בני הזוג מבקשים להינשא או להמשיך את הנישואין, אלא שבהסכם ממון הם מסדירים מצב בו אחד מבני הזוג יבקש להתגרש.

אישור הסכם ממון על ידי ערכאה שיפוטית

הסכם ממון נכנס לתוקף רק לאחר שהסכם ממון קיבל אישור, כשהדרך הטובה לקבל אישור הסכם ממון הוא על ידי פנייה לבית הדין הרבני או לבית המשפט לעניני משפחה.

אך יחד עם זאת ככל ואתם עורכים הסכם ממון לפני הנישואין קיימת אפשרות נוספת לאשר הסכם ממון אצל רשם הנישואין או אצל נוטריון.

המלצתי, בהסכם ממון לפני הנישואין לפנות לערכאה שיפוטית, כך תוכלו להיות רגועים שההסכם שלכם קיבל תוקף פסק דין ולא יהיה ניתן לאחד מבני לפתוח את ההסכם ממון מחדש.

יתרון נוסף שיש באישור הסכם ממון בערכאה שיפוטית על פני אישור הסכם ממון על ידי נוטריון או רשם נישואין, הוא במקרה בו האב לא משלם דמי מזונות לאישה, למרות שהאיש התחייב במפורש לשלם מזונות אישה.

ככל וקבלתם אישור מבית המשפט או בית הדין הרבני, תוכלו לפנות עם הסכם הממון לרשויות הוצאה לפועל בהליכים כנגד הבעל, לא כן אם אישרתם את הסכם הממון אצל הנוטריון, יהיה עליכם להגיש בבית הדין תביעת מזונות אישה.

העדר אישור להסכם ממון

במקרה ובני הזוג לא ערכו אישור הסכם ממון, הרי שהסכם הממון לא יחייב את בני הזוג ככל ובני הזוג יתגרשו.

יחד עם זאת אנו מוצאים פסקי דין שעסקו בחלוקת נכסים בגירושין, שקבעו שככל ובני הזוג התנהלו במהלך הנישואין בהתאם להסכם ממון, הרי שהסכם הממון יחייב את בני הזוג למרות שהסכם הממון לא אושר.

העיקרון בזה הוא עיקרון חובת תום הלב, כלומר התנהלות בהתאם להסכם הממון במהלך הנישואין, וכשהדבר אינו מוצא חן בעיני אחד מבני הזוג הוא יטען כי הסכם ממון לא קיבל תוקף פסק דין נוגד את עיקרון "חובת תום הלב".

איך עושים אישור הסכם ממון

ניתן לבקש אישור הסכם ממון בכוחות עצמכם ללא סיוע של טוען רבני או עורך דין, אך לרוב עורך הדין שערך לכם את הסכם הממון הוא ייפתח תיק לאישור הסכם ממון בערכאה שיפוטית שתבחרו.

לאישור הסכם ממון יהיה עליכם להביא את הסכם הממון חתום על ידי שני בני הזוג וכן תעודה מזהה.

הערכאה השיפוטית תעבור יחד עמכם על כל פרטי הסכם הממון סעיף אחד סעיף בכדי לוודאות שאתם הבנתם את הסכם הממון.

ככל ובהסכם הממון מופיע פרטים הקשורים לתביעת הכתובה כמו מתי האישה תאבד כתובתה, בית המשפט לא יוכל לאשר את הסעיפים הללו אלא אך ורק בית הדין הרבני.

כמה עולה לאשר הסכם ממון

עלות אישור הסכם ממון מורכב ממספר תשלומים, כשהתשלום הגדול הוא עבור עריכת הסכם ממון.

עלות עריכת הסכם ממון על ידי טוען רבני  משתנה בין טוען רבני זול לבין טוען רבני יקר, כשכמובן למורכבות עריכת הסכם הממון ישנה השפעה על גובה תשלום עריכת הסכם הממון.

עלות נוספת היא עבור האגרה אותה תצטרכו לשלם במזכירות בית הדין הרבני או בית המשפט שעלותה כמה מאות שקלים.

במקרה ואתם זכאים לקבל סיוע משפטי ממשרד המשפטים, לא תצטרכו לשלם עבור פתיחת תיק אישור הסכם.

חזרה לאחר אישור הסכם ממון

לאחר שביצעתם אישור הסכם ממון לא ניתן לפתוח את הסכם ממון מחדש ולחזור מהסכם עליו חתמתם.

לאחר אישור ההסכם לא יהיה ניתן לבטל את ההסכם רק אם תצליחו להוכיח כי חתמתם על ההסכם בגלל עושק, כפיה, רמיה, או שהיה לכם חוסר הבנה בחתימה על ההסכם.

מדובר בהליך מורכב אשר לא בנקל תצליחו לבטל את ההסכם הממון, כיון שהערכאה השיפוטית לפני שאישרה את ההסכם בדקה היטב אם יש לכם רצון כנה לחתום על ההסכם.

אך יחד עם זאת ככל ובהסכם הממון שערכתם, הסדרתם נושאים אשר מטבעם יכולים להשתנות כגון השאלה האם ישולם מזונות במשמורת משותפת, יהיה ניתן לפתוח את ההסכם מכוח טענה של שינוי נסיבות.

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

גירושין עם ילדים

גירושין עם ילדים

גירושין עם ילדים מורכב יותר מאשר בני זוג שמתגרשים ואין להם ילדים, במאמר זה נעסוק על ההדגש המיוחד שיש בגירושין עם ילדים. הסכם גירושין עם

קרא עוד »
דילוג לתוכן