עריכת הסכם ממון רק על ידי טוען רבני

עריכת הסכם ממון רק על ידי טוען רבני

עריכת הסכם ממון חשוב שתהיה על ידי טוען רבני הבקיא היטב בדיני משפחה, ולא להסתפק בעריכת הסכם על ידי הורדה מהאינטרנט של הסכם ממון סטנדרטי.

לעריכת הסכם ממון קיימת חשיבות רבה במקרה ואחד מבני הזוג יברר איך פותחים תיק גירושין, ככל ועריכת הסכם ממון לא נעשתה על ידי טוען רבני, אתם עלולים למצוא את עצמכם ללא הגנה.

עריכת הסכם ממון – חשיבותו

לפי חוקי הגירושין כל זוג שלא עשו עריכת הסכם ממון ואחד מבני הזוג מבקש להתגרש, בין אם מדובר בזוג שיודע איך מתגרשים בהסכמה, ובין אם מדובר בהליך גירושין מסורבל, חלוקת הרכוש תתבצע באופן שוויוני.

כלומר העובדה שבן זוג אחד עבד ימים כלילות בעבודה מפרכת בכדי לקבל שכר נאה, אינה מקנה לאותו בו הזוג זכויות מלאות בהכנסות מהעבודה, אלא יהיה על בן הזוג שצבר וחסך כספים מעבודתו להעביר מחצית מזכויות אלו לידי בן הזוג.

חלוקת בני הזוג בשווה אינה רק בזכויות הנזילות של כל אחד מבני הזוג, אלא גם זכויות עתידיות, כמו לדוגמה זכויות פנסיוניות, קרנות השתלמות, קופת גמל, כשגם בהם חלוקת הרכוש תתבצע באופן שוויוני.

בני זוג שמבקשים שהחלוקה תהיה באופן שונה מהחוק, עליהם לעשות עריכת הסכם ממון בו יוסדרו מה ההסדר אותם הם מבקשים להחיל עליהם.

ניתן לערוך הסכם ממון בו יוסדר כי כל צד יישאר בזכויותיו הוא, כלומר כל אחד מבני הזוג יישאר בעלים על הזכויות והכספים הרשומים על שמו, וניתן לקבוע הסדרים נוספים בהתאם לרצון בני הזוג.

חשיבות נוספת יש בעריכת הסכם ממון בכך שמחקרים מגלים כי בקרב זוגות שערכו הסכם ממון ישנה שלום בית יותר מאשר לזוגות שלא ערכו הסכם ממון.

הסיבה לכך, היא הידיעה של בני הזוג שהגירושין לא יקנה להם כל זכות ממונית, ולכן אין כל מקום לרוץ ולפתוח תיק ברבנות, מותירה את בני הזוג לחיות בשלווה.

לא כן במקרה ובני הזוג לא ערכו הסכם ממון,  הרי שקיים רצון אצל אחד מבני הזוג ליהנות בטובות כלכליות בפתיחת תיק גירושים ברבנות.

הסכם ממון לפני הנישואין או לאחר הנישואין

ניתן לעשות עריכת הסכם ממון לפני הנישואין וניתן לערוך את ההסכם ממון לאחר הנישואין, כאשר בכל מקרה הסכם הממון יצטרך להיות בהסכמת שני בני הזוג.

אך ישנם מספר הבדלים:

הסכם הממון שנערך לאחר הנישואים, עלול להכיל פרטים בהסכם שאינם קשורים בדווקא לנושאים כלכליים, אלא גם הסכם על הסדרי ראייה, ומה זה הורות משותפת במקרה והצדדים יתגרשו.

לא כן הסכם ממון לפני הנישואין יכיל רק נושאים כלכליים כגון איך תתבצע חלוקת רכוש.

אך חשוב לשים לב להבדל המהותי הקיים בין הסכם ממון לפני הנישואין לבין הסכם ממון לאחר הנישואין.

בעוד שהסכם ממון לאחר הנישואין חייב לקבל את אישורו של בית הדין הרבני או בית משפט האזרחי, הרי שבהסכם ממון לפני הנישואין ניתן לקבל את אישורו של רשם הנישואין, או נוטריון.

אך יחד עם זאת המלצתי שגם אם ערכתם הסכם ממון לפני הנישואין, לגשת לבית הדין הרבני או לבית משפט האזרחי בכדי לקבל תוקף פסק הדין להסכם שערכתם.

נקודה נוספת שיש לשים לב אליה, שלפעמים אנו נבחין בזוגות שעורכים הסכם ממון לאחר הנישואין כשלמעשה מדובר בהסכם חלוקת רכוש בגירושין.

עריכת הסכם ממון בנישואין שניים

עריכת הסכם ממון בנישואים שניים ועריכת הסכם בנישואים ראשונים הינה זהה, אך יחד עם זאת כשמדובר בנישואים שניים יש לשים לב למספר דברים.

הדבר הראשון שבולט בנישואים שניים הוא העובדה כי לרוב לכל אחד מבני הזוג קיים כבר זכויות וכספים שהוא צבר במהלך הנישואים הראשוניים, כך שיש חשיבות רבה לחריג את הזכויות הללו בהסכם ממון.

דבר נוסף שיש לתת את הדעת בעריכת הסכם ממון בנישואים שניים, הוא העובדה שככל הנראה לכל אחד מבני הזוג ישנו תביעה שמתנהל בבית הדין הרבני או בבית משפט למשפחה על דברים הקשורים לנישואים הראשונים, בפרט אם לכל אחד מבני הזוג ישנם ילדים עוד טרם הנישואין.

כך במקרה בו כנגד הבעל יש תביעת מזונות קטינים או שכבר ניתן פסק דין כמה מזונות משלמים, יש להסדיר את מקור המימון עבור חובת האב למזונות הילדים מנישואים קודמים.

כמו כן במקרה ובית הדין כבר הכריע כמה עולה דמי מזונות לאישה, הרי שיש לחשוב בעת עריכת הסכם ממון האם כספים אלו ייכנסו לתא המשפחתי, או שמא כספים אלו יהיו שייכים לאישה בלבד.

במאמר המוסגר יובהר כי על האישה לדעת כי לאחר הנישואים השניים היא צפויה לקבל מבעלה הראשון תביעה להפחתת מזונות בטענה כי כעת בעלה השני הוא שמפרנס אותה ודואג לצרכיה.

כמה עולה עריכת הסכם ממון

מחיר עריכת הסכם ממון משתנה מטוען רבני זול לטוען רבני יקר וכן בהתאם להיקף הסכם הממון שהצדדים מבקשים להסדיר בהסכם.

אינו דומה הסכם ממון שמכיל רק את חלוקת הרכוש במקרה של גירושין להסכם שמסדיר את מכלול הנושאים כמו לדוגמה האם האישה תהיה זכאית לקבל כתובה בגירושין.

ככל והסכם ממון יהיה מורכב יותר כך העלות עבור עריכת הסכם ממון יהיה גבוה יותר.

אך ניתן לומר באופן כללי כי מחיר עריכת הסכם ממון לפני הנישואין או לאחר הנישואין יכול לנוע בין 2,000 ₪ ל7,000 ₪.

יחד עם זאת המלצתי שלא "לחסוך" את הוצאות עבור עריכת הסכם ממון, שכן ככל ותערכו הסכם ממון ללא עריכה מקצועית אתם עלולים לנהל הליכים משפטיים ארוכים רק בשאלה של פרשנות הסכם הממון.

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

אישה מורדת

אישה מורדת – מהם ההשלכות?

אישה מורדת – לא ברורה לכם משמעותה? תוהים מהן ההשלכות שייגרמו מההכרזה על אישה כמורדת? מהי אישה מורדת? בעל אשר הגיש תביעה לשלום בית לאחר שהאישה מסרבת

קרא עוד »
דילוג לתוכן