הסכם חלוקת רכוש בגירושין

הסכם חלוקת רכוש בגירושין

הסכם חלוקת רכוש יכולה להיעשות לפני הגירושין כשבמקרה זה הסכם זה יקרא הסכם ממון לפני הנישואין, והסכם זה יכול להיעשות בבני זוג שיודעים איך מתגרשים בהסכמה והם עורכים הסכם, כשאז להסכם זה קוראים הסכם גירושין בהסכמה.

למה לעשות הסכם חלוקת רכוש?

הסכם חלוקת רכוש לפני הנישואין הינו דבר חובה בפרט אם אחד מבני הזוג מביא עמו נכסים מלפני הנישואין ובן הזוג השני אינו מביא עמו נכסים.

במקרה זה למנוע הליך גירושין מסורבל יש לערוך הסכם ממון שיסדיר את אופן חלוקת הרכוש ככל וחלילה הנישואין לא יצליחו להחזיק מעמד.

נהוג לרשום בהסכם זה גם את גובה דמי המזונות שהאישה תהיה זכאית, כמו כן לקבוע מתי האישה תאבד כתובתה.

הסכם זה חייב להיות מאושר על ידי בית הדין הרבני או בית המשפט למשפחה, או רשם הנישואין או נוטריון.

אך יחד עם זאת המלצתי שלא לפנות לנוטריון או לרשם הנישואין, אלא לפנות לבית משפט או לבית הדין הרבני בכדי שהסכמה זו תקבל תוקף פסק דין.

בכל מקרה ככל והסכם זה לא קיבל את אישורו של אחת מארבעת האפשריות אין כל תוקף להסכם, מה שאומר שבני הזוג יחלקו את הרכוש בהתאם לחוקי הגירושין.

מתי לא לעשות הסכם חלוקת רכוש?

במקרה בו בני הזוג מבקשים שיחול עליהם חוק חלוקת רכוש בין בני זוג וחלוקת הרכוש תתבצע באופן שוויוני, אין כל צורך לערוך הסכם חלוקת רכוש, למעט במקרה בו בני הזוג מבקשים לערוך הסדרים נוספים.

כך לדוגמה פנו למשרדינו בני זוג שביקשו לערוך הסכם ממון לפני הנישואין, אך לאחר בירור התברר כי בני הזוג מבקשים שיחול עליהם חוק יחסי ממון, הודענו לזוג כי חבל להם לשלום מחיר טוען רבני לעריכת ההסכם, שכן גם בלא הסכם ממון, יחול על בני הזוג הסדר זה.

כמו כן במקרה בו אחד מבני הזוג מערים קשיים בעריכת הסכם ממון והדבר גורם לבעיות בתביעת שלום בית, יש לשקול האם עדיין להתעקש על עריכת ההסכם או שמא לנסות ולמצוא פתרונות חליפיים.

הסכם גירושין

במקרה בו בני הזוג לא ערכו הסכם חלוקת רכוש לפני הנישואין מכל סיבה שהיא, ועתה אחד מבני הזוג הגיש תביעה לחלוקת רכוש בגירושין, ישנם שתי אפשריות לבני הזוג להתמודד עם תביעה זו.

הדרך הראשונה היא לנהל מלחמה בבית הדין כשכל אחד מבני הזוג יבקש לעשות חישוב חלוקת רכוש בצורה שונה, כך שהחלום איך מתגרשים יפה יתרחק ככל שיעבור הזמן והמלחמה תמשיך, אך ישנה אפשרות להגיע להסכמות מלאות על מכלול הנושאים ולערוך הסכם גירושין.

הסכם גירושין בניגוד להסכם ממון אינו יכול להתבצע על ידי אישור של נוטריון ורשם הנישואין, אלא אך ורק באישור בית המשפט למשפחה או בית הדין הרבני.

הסכם חלוקת הרכוש יכול להיות מיד בפתיחת ההליך של תביעה לחלוקת רכוש ויכול להיות בהמשך ההליכים תוך כדי הדיונים טרם מתן פסק הדין, לפעמים בני הזוג עורכים הסכם גירושין לאחר פסק הדין מתוך מטרה למנוע ערעור לבית הדין הרבני הגדול.

עריכת הסכם לחלוקת רכוש?

הסכם לחלוקת רכוש בדומה לעריכת הסכם ממון יכול להיות בין על ידי בני הזוג בכוחות עצמם כגון להוריד מהאינטרנט הסכם לדוגמה, ויכול להיות על ידי עריכת הסכם על ידי טוען רבני או עורך דין.

היתרון הגדול של עריכת הסכם גירושין על ידי טוען רבני המתמחה בדיני משפחה הוא בכך שבמקרה זה הסיכוי שיהיה ניתן לבצע פתיחת הסכם גירושין הינו שואף לאפס.

טוען רבני מומלץ יידע לערוך עבורכם הסכם מקצועי שנועל את כל האפשריות לפתוח הסכם זה, למעט אם שני בני הזוג יבקשו לבצע פתיחת הסכם גירושין בהסכמה.

איך מאשרים הסכם חלוקת רכוש?

ערכאה שיפוטית תאשר את ההסכם רק לאחר שהערכאה הגיעה למסקנה כי שני בני הזוג חתמו על ההסכם מרצונם החופשי ללא לחץ או כפיה.

לרוב הם יעברו עם בני הזוג על כל סעיף מההסכם בכדי לראות שהחתימה על ההסכם נעשה בידיעה.

ככל והערכאה שיפוטית תגלה כי אחד מבני הזוג ניסה לבצע "סחיטה" בכך שהוא מנצל את תום הלב של בן הזוג, הרי שהיא עשויה שלא לאשר את הסכם לחלוקת רכוש, כך שלא יהיה כל תוקף להסכם שבני הזוג הסדירו ביניהם.

מה יש לכלול בהסכם רכוש?

הסכם חלוקת רכוש חייב לכלול את כל הרכוש של בני הזוג, לדוגמה זכויות פנסיוניות, זכויות סוציאליות, כספים בחשבון בנק, חברות, נכסי נדל"ן, מניות וכדומה.

לבני זוג שיש להם רכוש רב הדבר מקשה עוד יותר על עריכת הסכם ממצה של כל הרכוש, אך טוען רבני מומלץ יידע לעשות עבורכם את העריכה בצורה טובה ביותר גם אם מדובר על היקף נכסים גבוה.

לפעמים בני הזוג מתנים את ההסכמות בהסכם של חלוקת הרכוש בכך שהבעל לא יגיש תביעה לשלום בית או שלא יהיה סרבנות גט.

התניה זו אין בה בעיה ובלבד שלא הוסכם בהסכם לחלוקת הרכוש שעל כל איחור ועיכוב מצד הבעל או האישה לתת גט הדבר יגרור סנקציה כלכלית, שכן במקרה זה קיים חשש מהותי לכשרות של הגט, שכן יש לחשוש שמדובר בגט מעושה.

אם אתם רוצים לדעת עוד על הסכם לחלוקת רכוש אתם מוזמנים לפנות למשרדינו טוען רבני יהודה אבלס ולקבל את הייעוץ הקונקרטי המתאים למקרה שלכם.

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

תביעת מזונות ילדים

תביעת מזונות ילדים

היכן ניתן להגיש תביעת מזונות ילדים? האם יש הבדל בין הערכאות בגובה דמי המזונות? מה ניתן לעשות בכדי להשפיע על גובה דמי המזונות? על כך

קרא עוד »
מחיר טוען רבני

מחיר טוען רבני

כמה עולה טוען רבני? זאת אחת השאלות שנשאלות לרוב כאשר זוג נשוי אשר נישא כדת וכדין מעוניין להתגרש או כאשר ישנן מחלוקות על הסכם הגירושין

קרא עוד »
עיקרון טובת הילד

עקרון טובת הילד

עקרון טובת הילד הוא העיקרון שינחה את בתי הדין הרבניים ובתי המשפט למשפחה כשהם יכריעו בשאלה האם תהיה משמורת משותפת או שמא ישנה עדיפות שהאם

קרא עוד »
דילוג לתוכן