מתי מומלץ להגיש תביעה לשלום בית?

תביעה לשלום בית

תביעה לשלום בית נראית על פניה כתביעה חיובית בה אחד מבני הזוג מבקש לעשות "שלום בית" ובכך להציל את ה"שלום בית", אך האם אכן מדובר  בתביעה "תמימה" או שמסתתר רצון אחר לגמרי.

מה הם השיקולים שגורמים להגשת כתב תביעת שלום בית, על כך ועוד במאמר שלפנינו.

תביעה לשלום בית – לבנות את קשר הנישואין

התביעה הפחות שכיחה היא תביעה בה אחד מבני הזוג מבקש מבית הדין לסייע בהשכנת שלום בית.

הסיוע אותו מבקש מגיש התביעה יכולה להיות בכך שבית הדין הרבני ידבר אל לבם של הצדדים במטרה לנסות ולגשר על הפערים, וישנה אפשרות נוספת שבית הדין ישלח את הצדדים לטיפול זוגי.

לפעמים בית הדין מתרשם כי הסיבה למריבות של בני הזוג נעוץ בשאלה כמה משלמים מזונות לילד, או בשאלה כמה מגיע דמי מזונות לאישה.

במקרים אלו בית הדין ידון בנושאים בהם יש חילוקי דעות, כשלאחר שתינתן ההכרעה, קיים סיכוי לא מבוטל שהצדדים יחזרו לשלום בית.

אך יש לציין כי מעט מהמקרים של הגשת תביעה לשלום בית היא אכן ניסיון להשיג שלום בית, שהרי אם היה ניתן לעשות שלום בית, הרי שלא היו צריכים את בית הדין לסייע בטיפול זוגי, והצדדים היו יכולים לפנות לגישור בכוחות עצמם.

תביעת שלום בית שלא להיות מורדת

תביעה לשלום בית מוכרת יותר כשהאישה חוששת שיכריזו עילה כמורדת ובכך היא תפסיד בשאלה מתי האישה מאבדת כתובתה.

האישה שרוצה להציג את עצמה כשוחרת שלום, תגיש לבית הדין תביעה לשלום בית ובכך היא מקווה שבית הדין יורה כי האישה אינה מורדת, אלא להיפך האיש הוא שמורד ורוצה את תביעת הגירושין.

אכן מדובר בשיקול כבד משקל בפרט אם מדובר בתביעת כתובה על סכום גבוה של מאות אלפי שקלים, אך בכדי שהתביעה תהיה כנה, צריך להראות רצינות כי האישה מוכנה לחיות עם הבעל בשלווה.

ככל ובמהלך ההליך יתברר כי הגשת תביעת שלום בית אינה כנה, האישה עלולה להיחשף לתביעה נגדית של הבעל לחייב את האישה בהוצאות משפט.

יש לציין כי לפעמים הבעל הוא שבוחר להגיש תביעה לשלום בית מאותה מטרה, כך שהאיש רוצה שבית הדין יורה כי האיש אינו מורד, אלא להיפך האישה מורדת בחיי הנישואין.

תביעת מזונות אישה כחלק מהגשת תביעה לשלום בית

אישה המבקשת מבית הדין שיכריע בתביעת מזונות אישה צריכה להגיש תביעה לשלום בית.

הסיבה לכך היא העובדה כי האישה זכאית למזונות אישה רק כל זמן שהאישה נשואה לבעל והיא מבקשת להמשיך את הקשר המשפחתי, אך ככל והאישה רוצה לסיים את הזוגיות, הרי שהאישה לא תהיה זכאית למזונות אישה.

גם במקרה בו לאישה ישנה סיבה טובה לכך שהיא מבקשת לפרק את התא המשפחתי ויש בידה עילות גירושין, עדיין האישה לא תהיה זכאית למזונות אישה ככל והאישה רוצה להתגרש.

מאידך, הבעל שירצה להיפטר מתשלום מזונות אישה ינסה לקעקע את אמינות התביעה לשלום בית שהאישה הגישה, ולהוכיח כי אין מדובר בתביעה אמיתית.

תביעת שלום בית במטרת נקמה 

תביעה לשלום בית כטקטיקה משפטית נפוצה במקרה בו אחד מבני הזוג יודע היכן מגישים תביעת גירושין, ובן הזוג שמבקש להתגרש לא פחות מהמגיש את תביעת הגירושין, מעמיד פני תם כביכול הוא רוצה למנוע את הגירושין, כל זה מתוך נקמה ורוע לב.

העמדת פני תם כביכול הוא רוצה שלום בית יקשה על ההליך של תביעת הגירושין שמתנהל בבית הדין הרבני, כשלפעמים ההתעקשות מובילה למצב של סרבנות גט.

בכך המגיש תביעת שלום בית יצליח במזימתו השפלה לנקום בבן/ת הזוג שמתחנן/ת להשתחרר מחיי הנישואין.

מדובר בתופעה חמורה שיש להילחם בה בכל הכוח, שכן לא שייך שאחד מבני הזוג יחזיק את רעהו ללא אפשרות להשתחרר מחיי הנישואין רק מתוך מטרת נקמנות.

הוכחות לתביעת שלום בית שאינה כנה

במקרה בו נתקלתם בתביעה של בן הזוג לשלום בית עליכם להוכיח כי מדובר בתביעה לשלום בית שאינה כנה, אך מה הוא הדרך שיש בידכם להוכיח זאת?

הדרך הראשונה היא במקרה בו המגיש תביעה לשלום בית בבית הדין הרבני הגיש תביעה נוספת בבית המשפט למשפחה לחלק את הרכוש בין בני הזוג לפי חוקי הגירושין.

אין ספק כי בקשה לעשות חישוב חלוקת רכוש בגירושין אינה תואמת את התביעה לשלום בית, שהרי חלוקת רכוש מבצעים רק לאחר שהצדדים מתגרשים, אז למה לערוך כעת את החישוב.

דבר נוסף שיש בו בכדי ללמד שהתביעה אינה כנה, במקרה בו המגיש תביעת שלום בית מקיים קשר זוגי נוסף גם אם לא מדובר בהוכחת בגידה בהליך גירושין, אלא רק קשר שאינו מתאים למבקש שלום בית.

אך בהרבה מהמקרים המגיש תביעה של שלום בית מקבל הדרכה מטוען רבני או עורך דין לגירושין ולכן הוא יודע להיזהר מ"ליפול בפח", כך שמלאכת ההוכחה שאין מדובר בתביעה כנה הינה מלאכה מורכבת.

במקרים אלו משרד טוען רבני יהודה אבלס נוהג לחקור את המגיש תביעת שלום בית חקירות קשות עד שלבסוף ייצא המרצע מהשק, ומתברר כי תביעת שלום בית אינה אלא עוד ניסיון פסול.

 

צפו בסרטון בנושא: מתי מומלץ להגיש תביעה לשלום בית?

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

כמה עולה להתגרש ברבנות

כמה עולה להתגרש ברבנות?

כמה עולה להתגרש ברבנות ואיך ניתן לחסוך בהוצאות, הם שאלות שמטרידות את בני הזוג שנאלצים להיות בהליך גירושין. שאלות אלו מטרידות את בני הזוג בעיקר

קרא עוד »
התמודדות של מסורבת גט

ייצוג בבית דין רבני

ייצוג בבית הדין הרבני הוא רשות או חובה? מי יכול לייצג בבתי הדין הרבניים האם רק עורך דין או שמא גם טוען רבני? במאמר זה

קרא עוד »
מזונות לילד מחוץ לנישואין

מזונות לילד מחוץ לנישואין

מזונות לילד מחוץ לנישואין דומה לחיוב מזונות לילד מנישואין, אך בכל זאת קיימים מספר הבדלים, במאמר זה נסביר כמה משלמים מזונות לילד מחוץ לנישואין. מי

קרא עוד »
דילוג לתוכן