למה חשוב לעשות הסכם יחסי ממון

הסכם יחסי ממון

למה חשוב לעשות הסכם יחסי ממון

הסכם יחסי ממון הוא דבר שיכול למנוע מכם הרבה עגמת נפש במקרה וחלילה הזוגיות תעלה על שרטון.

הסכם ממון הינו הסכם שנותן רוגע לבני הזוג ובכך מאפשר להם לדעת איך מתגרשים יפה ככל ואכן בני הזוג יחליט להתגרש.

במאמר זה נסביר את החשיבות הגדולה שיש בהסכם יחסי ממון וכיצד ניתן לערוך את ההסכם בצורה הטובה ביותר.

הסכם יחסי ממון לפני הנישואין

ניתן לערוך הסכם ממון לאחר נישואין במקרה ולא ערכתם את ההסכם לפני הנישואין, אך המלצתי היא לערוך הסכם יחסי ממון לפני הנישואין.

לאחר הנישואין אתם כבולים לרצונו/ה הטוב של בן/ת הזוג שיואילו בטובם להסכים להסדרי הממון אותו אתם מבקשים לערוך, לא כן אם אתם עומדים לפני הנישואין, הרי שאתם יכולים להתנות את הנישואין בעריכה של הסכם ממון לפני הנישואין.

יתרון נוסף קיים לעריכת הסכם ממון לפני הנישואין בכך שאין צורך לקבל את אישורם של בית הדין הרבני או בית המשפט, כשניתן להסתפק באישור נוטריוני או אצל רשם הנישואין.

כך שניתן לומר שמכל הבחינות קיימת עדיפות עליונה לערוך הסכם ממון לפני הנישואין, ורק במקרה בו עדיין לא ערכתם את ההסכם, הרי שעדיין ניתן לערוך את ההסכם לאחר הנישואין.

מה קורה אם אין הסכם ממון 

בכדי שנוכל להבין היטב את היתרון בעריכת הסכם ממון, נסביר מה קורה במקרה בו בני הזוג לא ערכו הסכם יחסי ממון.

ככל ובני הזוג לא ערכו הסכם ממון, או אף אם ערכו את ההסכם אך לא אישרו את ההסכם בפני הערכאה המוסמכת לאשר את ההסכם, הרי שחלוקת נכסים בגירושין תתבצע באופן שוויוני.

כלומר בני הזוג יחלקו את הנכסים והזכויות שצברו במהלך שנות הנישואין באופן שוויוני ללא כל קשר על שם מי נרשם זכויות אלו, מי צבר את הזכויות.

גם נכס נדל"ן שנרכש במהלך שנות הנישואין והינו רשום על שם אחד מבני הזוג הרי שחלוקת הנכס תתבצע באופן שוויוני.

ככל ואתם מעוניינים לערוך הסדר ממון שונה, עליכם לערוך הסכם בו יוסדר יחסי הממון במקרה של גירושין, כשבהסדר זה תפרטו את ההסדר הרכושי אותו אתם מבקשים לבצע.  

על מה לא צריך לעשות הסכם יחסי ממון 

האם ישנם דברים שעליהם אין צורך לערוך הסכם ממון או שמא על כל הנכסים עליכם לערוך הסכם יחסי ממון.

התשובה לכך היא תלויה האם אתם מבקשים לערוך את חלוקת הרכוש בהתאם לחוק, כלומר אתם מבקשים שחלוקת הרכוש תתבצע באופן שוויוני כשבמקרה זה אין צורך לערוך הסכם ממון, לבין מקרים בהם אתם מבקשים לשנות מהחוק.

גם במקרה בו אתם מבקשים לערוך הסכם ממון בהתאם לחוק, הרי שבהתאם לחוק ישנם מספר חריגים בהם לא תתבצע החלוקה בצורה שוויונית.

בין הדברים בהם לא תתבצע החלוקה באופן שוויונית, ניתן למנות את הכספים שהיו שייכים לבני הזוג לפני הנישואין, כספים שהתקבלו בירושה או במתנה במהלך שנות הנישואין, כספים שהתקבלו במהלך שנות הנישואין כפיצויים עבור נזקי גוף.

מה כותבים בהסכם ממון

בהסכם ממון עליכם לכתוב בפירוט את כל הנושאים אותם אתם רוצים להסדיר במקרה וחלילה הזיווג לא יצלח.

כדאי לשים לב לדברים הנראים כעת כקטנים אך יכולה להיות להם חשיבות בהמשך הדרך כמו לדוגמה זכויות עתידיות שיתקבלו בעת פרישה לגמלאות, או דברים נוספים.

ככל שההסכם יקיף בצורה מושלמת את כל הנושאים שעלולים לצוץ בעת הפירוד, הרי שההסכם יחסי ממון יהיה טוב יותר. 

היכן עורכים הסכם יחסי ממון

הסכם ממון ניתן לערוך בלא סיוע של עורך דין כשם שאתם יכולים לערוך בכוחות עצמכם הסכם גירושין, או הסכם שלום בית ולחילופין גירושין.

ככל והחלטתם לערוך את הסכם הממון בכוחות עצמכם אתם יכולים להוריד מהאינטרנט הסכמי ממון לדוגמה ולהתאים את ההסכם בהתאם לצרכים שלכם.

אך צריך לדעת שהדבר אינו מומלץ כלל וכלל בפרט אם מדובר על הסדר ממון בסכומי כסף לא מבוטלים, כיון שהניסיון לחסוך בעלות עורך דין בעריכת הסכם עלול לעלות לכם ביוקר רב.

די אם תשכחו לכתוב סעיפים בהסכם כמו מה הם זכויות הגבר בגירושין או כמה יעלה דמי מזונות לאישה בכדי שההסכם יהיה מרוקן מתוכן.

האם אפשר לחזור מהסכם ממון

חזרה מהסכם ממון הינה כמו כל חזרה מהסכם שהצדדים חתומים עליה, שלא ניתן לחזור מההסכם בלא שיש עילה מוצדקת לכך.

בין העילות אותם ניתן לטעון בכדי לחזור מההסכם ניתן למנות את עילת העושק, הטעיה, כפיה, אי הבנה של ההסכם וכדומה, כשכמובן ההוכחה לעילות אלו תהיה מוטלת על המבקש לחזור בו מההסכם.

אלא שבניגוד להסכם בין שני צדדים שאינם בני זוג שהחתימה על ההסכם היא המחייבת, הרי שבהסכם יחסי ממון, החתימה על ההסכם עדיין אינה מחייבת את בני הזוג.

הסכם הממון ייכנס לתוקף רק לאחר שערכאה שיפוטית של בית הדין הרבני או בית המשפט למשפחה יעברו עם הצדדים בכדי להיווכח שהצדדים חתמו על הסכם מרצונם החופשי ונתנו לו תוקף פסק דין.

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

מה היא טובת הילד

מה היא טובת הילד?

טובת הילד היא שתכריע כיצד תתבצע חלוקת הסדרי השהות בין ההורים, כך שאם אתם רוצים משמורת מלאה או הסדרי ראיה מורחבים, עליכם להוכיח כי רצונכם

קרא עוד »
כמה עולה לעשות הסכם ממון

כמה עולה לעשות הסכם ממון?

כמה עולה לעשות הסכם ממון לפני הנישואין וכמה עולה הסכם ממון לאחר נישואין? האם ניתן להימנע מעלות של הסכם ממון, על כך ועוד במאמר שלפנינו.

קרא עוד »
איך בוחרים טוענים רבניים

מה צריך להביא לגירושין ברבנות

במאמר זה נסביר מה צריך להביא לגירושין ברבנות כשהגירושין מתבצע בהסכמה, ומה צריך להביא לרבנות כשהגירושין מתבצעים שלא בהסכמה, מדובר בשני הליכים שונים ולכן יש

קרא עוד »
דילוג לתוכן