שאלה מאוד נפוצה שנשאלת על ידי בני הזוג אשר הגירושין הוא הפעם הראשונה בחייהם: מה צריך להביא בעת פתיחת תיק גירושין ברבנות?
מה צריך להביא לפתיחת תיק ברבנות? תלוי בסוג התיק
התשובה לשאלה מה צריך להביא בעת פתיחת תיק גירושין ברבנות משתנה בתיקים אותם אתם מתעדים לפתוח, שכן בהתאם לתיק שאותו אותם מבקשים לפתוח יש להביא את הציוד הנצרך.
באופן כללי ניתן לומר שקיימים שני סוגים של תיקים עיקריים עליהם נתמקד במאמר זה, האחד פתיחת תיק גירושין שלא בהסכמה, והשני פתיחת תיק גירושין בהסכמה.
מלבד זה ניתן לפתוח תיק לאישור הסכם ממון לאחר נישואין בו בני הזוג אינם מבקשים להתגרש, אלא הם מבקשים להסדיר את נושא הרכוש, כשבמקרה זה עליהם להביא את הסכם הממון לאישורו של בית הדין הרבני.
מאמר זה סוקר עבורכם מה צריך להביא לגירושין ברבנות בכל אחד מהמקרים.
מה צריך להביא לפתיחת תיק ברבנות לגירושין שלא בהסכמה?
פתיחת תיק גירושין ברבנות שלא בהסכמה נצרכת למקרה בו אין לבני הזוג הסכמות על הגירושין או על שאלות אחרות הקשורות בעתיד חייהם של בני הזוג וילדיהם, כגון האם בני הזוג מבקשים שתהיה משמורת משותפת או שהם חוששים לחסרונות של משמורת משותפת.
במקרה זה בהתאם לחוק טרם פתיחת תיק גירושין על בני הזוג להגיש בקשה ליישוב סכסוך, המדובר בטופס פשוט בו ממלאים את פרטי בני הזוג.
לאחר פתיחת תיק הליך ליישוב סכסוך תקבלו הזמנה ממזכירות בית הדין הרבני להופיע בפני יחידת הסיוע בניסיון לסיים את הסכסוך על ידי הליך גירושין בהסכמה.
לפגישת המהו"ת הראשונה שתקיים ביחדת הסיוע לא תועלו להביא מייצג, כך שאם שכרתם טוען רבני או עורך דין, הרי שהוא לא יוכל להופיע עמכם לפגישה, אלא הוא יוכל להדריך אותכם "מרחוק".
ככל ולא הצלחתם להגיע להסכמות בפגישת המהו"ת, תוכלו לפתוח תיק גירושין שלא בהסכמה וזאת לאחר שחלפו 60 יום מעת הגשת הבקשה ליישוב סכסוך.
מה צריך להביא לפתיחת תיק גירושין בהסכמה?

ככל והצלחתם להגיע להסכמות במכלול הנושאים הקשורים לגירושין עליכם לפתוח תיק לגירושין בהסכמה.
אלא שבניגוד להליך גירושין שלא בהסכמה בו אתם נזקקים לפתוח תיק יישוב סכסוך טרם פתיחת תיק גירושין, הרי שבמקרה של הסכמה ניתן לפתוח את תיק הגירושין לאלתר.
רק חשוב שתדעו מה צריך להביא לפתיחת תיק ברבנות בכדי שלא יהיה מצב בו החסרתם פריטים ואתם נאלצים לחזור ריקם לביתכם.
במקרה זה עליכם להביא תעודת זהות וספח המעיד על מקום מגוריכם, וכן הסכם גירושין בו העליתם על גבי הכתב את ההסכמות שהגעתם על מכלול הנושאים בכדי שבית הדין יעשה עבורכם את אישור הסכם הגירושין.
מה חשוב לדעת לפני פתיחת תיק גירושין ברבנות שלא בהסכמה?
לפני שאתם בודקים מה צריך להביא לפתיחת תיק ברבנות כדאי שתשימו לב למספר דברים טרם פתיחת תיק הגירושין.
האחד, האם בן/ת הזוג לא פתחו כבר תיק בבית המשפט למשפחה, שכן ככל ונפתח כבר תיק לנושאים הכרוכים לגירושין בבית משפט למשפחה לא תוכלו לפתוח תיק ברבנות בהתאם להלכה יש בגירושין ברבנות מאבק סמכויות.
דבר נוסף שעליכם לדעת שעלות ניהול הליך גירושין אינו הליך זול, ולכן ככל ואין בידכם אמצעים כלכליים כדאי להיות ערוכים איך מתגרשים כשאין כסף.
בכל מקרה שיש לכם ספיקות מה צריך להביא לפתיחת תיק ברבנות כדאי לקבל ייעוץ מקצועי של טוען רבני לגירושין, חשוב מאוד שכשאתם בוחרים טוען רבני לבדוק שהוא אכן טוען רבני לגירושין ולא מדובר בטוען רבני לדיני ממונות.
מה לא צריך להביא לפתיחת תיק ברבנות?
כמו שחשוב להכיר מה צריך להביא לגירושין ברבנות, רצוי לדעת גם מה אין צורך להביא. בבתי הדין הרבניים אין חובה להביא את כל האסמכתאות והראיות שיש לכם כנגד בן/ת הזוג בפתיחת התיק, כך שניתן לשמור את הראיות להמשך ההליך.
כמובן בכל מקרה יש לבחון את כדאיות הדברים, האם יהיה נכון להביא את הראיות בפתיחת התיק ברבנות או שמא עדיף להמתין עד לדיון, אך אין כל חובה להציג זאת מיד בפתיחת ההליך.
כמו כן אין צורך לחתום על תצהיר בהגשת התביעה, אלא די להגיש את כתב התביעה כשהיא אינה חתומה בתצהיר.
חשוב לציין כי בכך בתי הדין הרבניים שונה מבתי המשפט, שכן בבית המשפט חובה להגיש את התביעה חתומה בתצהיר, כמו כן קיימת חובה לפרוס בכתב התביעה את מכלול הראיות שיש בידכם.
מה צריך להביא לפתיחת תיק ברבנות?
במידה ובחרתם לשכור את שירותיו של טוען רבני אין לכם כלל "דאגות" מה צריך להביא לפתיחת תיק ברבנות, שכן הטוען הרבני הוא יפתח לכם את התיק בצורה הטובה ביותר.
רק חשוב לבדוק לפני שאתם סוגרים את ההתקשרות עם הטוען הרבני האם מחיר טוען רבני כולל גם את פתיחת התיק והגשת בקשות לבית הדין או שהוא גובה בגין זה תשלום נוסף.
מניסיוני אני יכול לומר לכם שהרבה מהפונים למשרדינו מעדיפים לשכור את שירותינו מהסיבה שהם מעדיפים להיות בראש שקט ולא להסתפק בידיעה מה צריך להביא לפתיחת תיק ברבנות ומה לומר במהלך הדיון.