סרבנות גט בהלכה לא מה שחשבתם

סרבנות גט בהלכה לא מה שחשבתם

סרבנות גט בהלכה אינו בהכרח מה שנראה לכם כסרבנות גט, בהרבה מהמקרים נדמה לבני הזוג כי העובדה שהבעל או האישה מסרבים לתת גט הינו סרבנות גט, אך מדובר בטעות.

במאמר זה נסביר מתי בן/ת הזוג המסרבים לתת גט יהיו סרבני גט בהלכה.

עילת גירושין התנאי הראשון לסרבנות גט בהלכה

התנאי הראשון בכדי שבעל מסרב לתת גט יהיה סרבן גט בהלכה יש צורך שהאישה תוכיח שיש עילות גירושין המצדיקים לחייב את הבעל לתת גט.

העובדה כי האישה רוצה לקבל גט והבעל מתנגד לתת גט אינו מחשיב את סירוב הבעל לתת גט כסרבנות גט בהלכה, שכן הבעל יכול להגיש מנגד תביעת שלום בית ולבקש מבית הדין לנסות ולשקם את חיי הנישואין.

כך שככל ואין בידכם עילת גירושין, בית הדין עשוי לדחות את תביעת האישה לגירושין ובמקרה זה לא רק שהבעל לא יהיה סרבן גט, אלא להיפך, עוד יכריזו על האישה כאישה מורדת.

יש לציין כי ישנם מספר עילות גירושין אשר חלקם מהווים סיבה בכדי לכפות על הבעל את הגירושין ולפעמים מדובר רק במצווה שעל הבעל לגרש את האישה.

לכן חשוב מאוד טרם פתיחת תיק גירושין ברבנות להתייעץ עם טוען רבני מומלץ בכדי שהוא יטען עבורכם את עילת הגירושין החזקה ביותר אשר יש בכוחה לכפות על הבעל את הגירושין.

פסק דין לחיוב בגט התנאי השני לסרבן גט

לאחר שיש לכם עילת גירושין אשר יש בכוחה לכפות על הבעל את הגירושין עדיין אין הבעל נחשב כסרבן גט, שכן לבעל יש זכות להתגונן בהליך הגירושין בטענות שונות.

רק לאחר שבית הדין נתן פסק דין בו הוא מקבל את טענותיכם כי יש מקום לכפות על הבעל לתת גט, והבעל מסרב לתת גט הרי שמדובר בסרבנות גט בהלכה.

יש לציין כי גם במקרה זה עומדת לבעל זכות להגיש ערעור בבית הדין הרבני הגדול על החלטת בית הדין בתוך 30 יום מעת מתן ההחלטה של בית הדין האזורי.

במקרה זה סביר להניח כי בית הדין יעכב את ההחלטה שהבעל חייב לתת גט עד לאחר קבלת ההחלטה של בית הדין הגדול.

סירוב הבעל לתת גט התנאי האחרון לסרבנות גט בהלכה

לאחר שהצגתם לבית הדין את עילות הגירושין אשר מכוחם בית הדין פסק כי על הבעל חובה לתת גט והבעל מסרב לתת גט הרי שהוא ייקרא בהלכה כסרבן גט.

אלא שלפעמים הבעל מסכים לתת גט לאישה רק שהוא מתנה זאת בתנאים שונים כגון שיפסקו דמי מזונות מינימליים או שהבעל מתנה את הסכמתו לתת גט בכך שיהיה הליך גירושין בהסכמה במכלול הנושאים.

ברוב המקרים בית הדין לא ייעתר לתנאיו של הבעל כשהוא יורה שככל והבעל לא ייתן גט לאלתר הרי שהוא יהיה סרבן גט, אך במקרים מסויימים בפרט אם לא מדובר במקרה בו הבעל חייב לתת גט, בית הדין עשוי להיעתר לבקשת הבעל.

סרבנות גט בהלכה לא מה שחשבתם

מה עושים במקרה של סרבנות גט בהלכה?

במקרה בו הבעל סרבן גט יש לפתוח תיק לצווי הגבלה, אבל לא הרבה יודעים באמת מה הסנקציות שהם יכולים לנקוט כנגד הבעל הסרבן גט.

צריך לדעת שבחוק ישנם מספר סנקציות שניתן להטיל על הבעל החל משלילת רישיון נהיגה, עיקולים, ועד מאסר ואף צינוק.

כמובן שבית הדין ילך מהקל אל הכבד שבכל עלייה בשלבי הסנקציות, בית הדין יזמן את הבעל בניסיון לשכנעו לחדול מהתנהלותו ולתת גט לאישה.

אך צריך לדעת כי ככל והבעל יעמוד במריו הרי שהאישה לא תוכל להתגרש, הסכמת האיש הינה תנאי הכרחי בכדי שהגירושין יתבצעו כהלכה.

דרכים נוספות להתמודד עם סרבנות גט

לא בכל המקרים הדרך הטובה להילחם בתופעת סרבנות גט היא "בכוח" לפעמים דווקא אישה שיודעת איך מתגרשים נכון מצליחה לשכנע את הבעל לתת גט מרצונו.

משרדנו לאחרונה קיבל ייצוג של מסורבת גט במשך קרוב לעשור לאחר שהיא הייתה מיוצגת על ידי טוען רבני זול, צוות משרדינו נכנס לעובי הקורה ותוך תקופה קצרה האישה יצאה עם גט.

מטבע הדברים במקרים אלו חשוב לחשוב "מחוץ לקופסה" ולגלות כיצד יכולים להוציא את האישה מכבלי עגינותה.

סרבנית גט – היש דבר כזה?

עד כה עסקנו במקרה בו הבעל מסרב לתת גט, אך מה קורה במקרה בו האישה מסרבת לתת גט, האם גם סרבנותה תיחשב כסרבנות גט בהלכה.

התשובה לכך הינה חד משמעית, ככל והבעל יציג בפני בית הדין עילת גירושין אשר יש בכוחה לחייב את האישה לקבל את הגט, ובית הדין אכן יורה כי האישה חייבת לקבל גט, סירובה של האישה לקבל גט, משמעותה כי מדובר בסרבנות גט בהלכה.

אלא שבניגוד למקרה בו האיש מסרב לתת גט, בו אין פתרון להתיר לאישה להינשא בשנית, הרי שבמקרה בו האישה מסרבת לקבל גט, ניתן לקבל היתר נישואין אישה שנייה ו"לעקוף" את הסכמת האישה לקבל גט.

היתר נישואין זה מצריך את אישורו של נשיא בית הדין הרבני הגדול ובמקרים מסוימים אף היתר של מאה רבנים ממספר מדינות, כך שמדובר בהליך מורכב.

המלצתי במקרים אלו לפנות לטוען רבני בכדי שהוא ידריך וילווה אתכם לעשת את הצעד הנכון והמתאים ביותר בשבילכם.

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

טוען רבני למקרה גירושין

איך מתגרשים הכי מהר

איך מתגרשים הכי מהר כאשר שני בני הזוג מבקשים להתגרש בהסכמה, ואיך ניתן להתגרש מהר כאשר אין הסכמות בין שני בני הזוג על הגירושין, או

קרא עוד »
מה עושים כשיש ניכור הורי?

מה זה ניכור הורי?

מה זה ניכור הורי? האם כל סירוב של האם לאפשר לאב לראות את הילד ייחשב כניכור הורי? מה ההשלכות שיש על ההורה המנכר, על כך

קרא עוד »
אלימות כלכלית בגירושין

כמה מזונות משלמים לילד?

כמה מזונות משלמים לילד אחד? וכמה משלמים מזונות למספר ילדים? במאמר זה תקבלו מענה לכל השאלות שלכם, כך שתוכלו לדעת כמה מזונות משלמים לילד, ובהתאם

קרא עוד »
דילוג לתוכן