כמה מזונות משלמים עבור ילד אחד?

כמה מזונות משלמים עבור ילד אחד?

עומדים בפני פתיחת תיק גירושין ברבנות ולא יודעים כמה מזונות משלמים עבור ילד אחד? האם עדיף לפתוח תיק מזונות ילדים בבית הדין הרבני או בבית המשפט למשפחה? לשם כך הקדשנו מאמר מיוחד כשלאחר שתקראו את המאמר תוכלו לדעת כמה מזונות משלמים עבור ילד אחד.

מי פוסק כמה מזונות משלמים עבור ילד אחד?

במדינת ישראל קיימים שני ערכאות מקבילות שדנים בתביעת מזונות ילדים, בית הדין הרבני ובית המשפט למשפחה.

קיימים הבדלי גישות בין הערכאות השונות בשאלה כמה מזונות משלמים עבור ילד אחד, ובפרט במקרה בו יש לבני הזוג 3 ילדים, שהשאלה כמה מזונות משלמים על 3 ילדים הינה מהותית יותר.

לכן לפני שאתם פותחים תיק מזונות ילדים חשוב לקבל ייעוץ מקצועי של טוען רבני או עורך דין לדיני משפחה בכדי לפתוח את התיק בערכאה במתאימה.

למעשה כיום מבחינה חוקית לאחר מאבק סמכויות בגירושין ברבנות או בבית משפט ניתן לפתוח תיק מזונות ילדים בבית המשפט, או לחילופין להגיש תביעת מזונות ילדים רק בהסכמת שני בני הזוג, כך שאין אפשרות להגיש תביעה בבית הדין הרבני שיכריע כמה משלמים מזונות בלא הסכמת הצד השני.

מה כולל תשלום מזונות ילדים?

בכדי שנוכל לענות על השאלה כמה מזונות משלמים עבור ילד אחד צריך להקדים שתשלום מזונות מורכב ממספר דברים.

האחד הוא תשלום עבור כלכלה ומחייה שוטפת של הילד, כגון אוכל, שתיה, ביגוד, דמי כיס וכדומה, תשלום זה נקרא דמי מזונות בסיסיים.

תשלום נוסף הוא עבור המדור, תשלום זה יהיה רק במקרה בו האם שוכרת דירה, או שהיא מתגוררת בדירתה ומשלמת משכנתא, ככל ולאם אין הוצאות עבור המדור, הרי שהאב פטור מלשלם דמי מדור.

תשלום נוסף הוא עבור הוצאות חינוך ורפואה חריגים שאינם כלולים בסל הבריאות, בהוצאות אלו נכלל שכר לימוד, חוגים, טיפול אורטודנטי, פסיכולוג ועוד.

המקובל שתשלום עבור חינוך ורפואה ההורים נושאים שווה בשווה, ולכן לתשלום זה נהוג לקרוא "מחציות" על שם כך שההורים נושאים בהוצאות בשווה.

כמה מזונות משלמים עבור ילד אחד בבית משפט לעומת בית הדין?

לא ניתן לקבוע סכום קבוע כמה מזונות משלמים עבור ילד אחד בבית המשפט, אך כן ניתן לקבוע כי קיים פערים בגישות בין בית הדין הרבני לבית המשפט.

בבתי הדין הרבניים חישוב דמי המזונות לרוב אינם נקבעים מגובה שכרה של האם, כשגם במקרה בו האם משתכרת בשכר נאה, האב יצטרך לשלם דמי מזונות.

לעומת זאת בבתי המשפט לוקחים בחשבון את שכרה של האם בעת החישוב של גובה דמי המזונות, כך שככל והאם תשתכר בשכר גבוה יותר כך דמי המזונות יהיו פחותים יותר.

כמו כן לשאלה האם ישנה משמורת משותפת או שהאם הינה משמורנית מלאה, אין השפעה גדולה על גובה דמי המזונות בבתי הדין, וזאת בניגוד לבתי המשפט שם ישנה השלכה מהותית בהיקף שכר האם ומשמורת האם.

כללו של דבר בבתי הדין דמי המזונות עבור ילד אחד הינו זהה ברוב המקרים כך שאין השפעה בהכנסות והמשמורת, ואילו בבתי המשפט כל מקרה נידון לגופו.

מסיבה זו הליך תביעת מזונות ילדים בבית הדין הרבני יהיה הליך קצר יותר מאשר ההליך בבית המשפט, שכן בבית הדין הרבני אין הרבה משמעויות להכנסות האם.

כמה מזונות משלמים עבור ילד אחד בבית הדין הרבני?

בבית הדין הרבני המנהג המקובל הוא תשלום מזונות עבור ילד אחד בין כ-1,000 ₪ לבין 1,400 ₪, בנוסף לזה האב ישלם כ-30% מדמי המדור שהאם מוציאה עבור הדירה בו מתגוררים הילדים עם האם, וכן תשלום עבור מחציות הוצאות חינוך ורפואה.

אלא שלאחרונה ניתן להבחין בשינוי שחל בבתי הדין, כך שאנו מוצאים פסקי דין בבית הדין הרבני האזורי בנתניה בו חייבו את האב בתשלום נמוך משמעותית לכך כגון 700 ש"ח כך שניתן לומר שבתי הדין יפסקו תשלום דמי מזונות מינימליים.

אם כי שצריך לסייג את הדברים, שכן עדיין מדובר בתחילת התופעה, כשלא ברור עדיין האם הדבר יתרחב אף בבתי דין נוספים.

מה עושים בכדי לשנות תשלום מזונות הילדים?

ישנם מספר דברים בהם מנסים האבות להפחית את תשלום המזונות ילדים, כשבחלקם מדובר בדברים בלתי סבירים.

האחד, הוא ניסיון הצגה של הגשת תביעה לשלום בית, בתביעה זו הבעל מנסה להעמיד את עצמו כ"תם" כשהוא מבקש את עזרת בית הדין בתביעת שלום בית, כל זה במטרה ללחוץ על האישה ולאיים עליה שהוא יסרב לתת גט.

השני הוא בקשת למשמורת משותפת להפחית את דמי המזונות, משמורת משותפת לפעמים הינו דבר מבורך אשר מסייע להקל מהילדים את השבר שנפל עליהם, אלא שלפעמים ובפרט במקרה בו האב מבקש לעשות משמורת משותפת רק בכדי להפחית מגובה דמי המזונות, הרי שמדובר בדבר רע לטובת הילד.

השלישי, הוא טענה שכיון שהגירושין בעקבות בגידה הרי שיש להפחית מדמי מזונות הילדים, אבל יש לדעת שלדבר זה ישנה השלכה לגבי חלוקת רכוש ומזונות אישה, הרי שלתביעת מזונות ילדים אין לבגידת האישה כל השפעה.

טוען רבני יסייע בתשלום דמי מזונות

כשאתם מנהלים תביעת מזונות ילדים, בוודאי חשוב לכם למצות את זכויותיכם כך שתקבלו את כל מה שמגיע לכם.

רבים אשר לא יודעים מה זה טוען רבני, הם שוכרים את שירותיו של העורך דין, כשבהרבה מהמקרים הם מתאכזבים לגלות שהוא אינו יודע את הדין העברי שבית הדין פוסק על פיו.

המלצתי לקחת אך ורק טוען רבני שמכיר היטב את התנהלות בית הדין הרבני ולא להסתפק במייצג שאינו יודע לייצג אתכם בנאמנה, בפרט כשהמדובר על מזונות ילדים אשר ילווה אתכם עד שהילד יהיה בגיל 18 שנה.

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

דילוג לתוכן