אני רוצה להתגרש אך אינני יודע/ת כיצד לעשות זאת, במקרים רבים בני הזוג מבינים כי הנישואין באו אל קיצם וכי בדעתם להתגרש אינם יודעים לעשות כך שהם מוצאים את עצמם שואלים מה עושים במקרה שאני רוצה להתגרש? למי פונים?
שאלה מה עושים במקרה של רצון להתגרש נפוצה יותר בקרב בני זוג שלהם זה מקרה ראשון לחייהם שהם נאלצים לעבור את המשבר הקשה של פירוק התא המשפחתי, אך לא רק, לא פעם אני נתקל במקרים של גירושין מנישואין פרק ב' בו אחד מבני הזוג שפונה למשרדינו בשאלה איך מתחילים הליך גירושין ברבנות.
אני רוצה להתגרש – להודיע לבן/ת הזוג?
דילמה גדולה קיימת בקרב זוגות אשר רוצים להתגרש, האם להודיע על כך לבן/ת הזוג כי לדעתכם חיי הנישואין עלו על שרטון, או שמא עדיף שלא לערב את בן/ת הזוג בכדי למנוע מצב בו תהיה החמרה במצב היחסים.
שאלה זו אינה שאלה רק מבחינה פסיכולוגית כיצד להכין את בן/ת הזוג ברצון להתגרש, אלא לפעמים יש לכך השלכה מהותית.
מחד ניתן לומר כי בכך שבני הזוג מנהלים דו שיח על נושא הגירושין, הרי שקיימת אפשרות שהצדדים יגיעו להסכמות מלאות על מכלול הנושאים של הגירושין, דבר אשר ימנע התכתשות מיותרת בהליכים משפטיים, שכן אין ספק שדבר מונע מהליך גירושין מסורבל.
מאידך, אין להתעלם מהעובדה כי לפעמים לאחר שתודיעו על רצונכם לסיים את חיי הנישואין, הרי שמעתה ואילך בן/ת הזוג ידאג להסתיר ולהעלים דברים אשר חשוב מאוד להיות חשופים אליו, כגון הוכחות לבגידה, אלימות, ועוד.
לכן המלצתי לא לעשות שום דבר בפזיזות, שכן הפזיזות הינה אסון חמור לתיק שלכם, הדבר החשוב ביותר הוא לפנות לטוען רבני לגירושין אשר מכיר היטב את החוקים וההלכות בכדי שייתן לכם מענה מקצועי למקרה הקונקרטי שלכם.
חשוב מאוד לא להתפתות לחסוך בעלות פגישת ייעוץ, שכן "חיסכון" זה עלול לעלות לכם בכספים רבים.
איך מתגרשים?
לאחר שהגעתם למסקנה סופית כי הגיע העת להתחיל בהליך גירושין בהסכמה או שלא בהסכמה עליכם לפתוח תיק גירושין ברבנות.
בפתיחת התיק חובה עליכם להביא צילום תעודת זהות וספח בכדי שמזכירות בית הדין אכן תוודא שמקום מגוריכם הינו באזור הסמוך לבית הדין הרבני.
לאחר תשלום אגרה כחוק מזכירות בית הדין הרבני תפתח עבורכם תיק מתאים ותקבע לכם מועד לדיון לשמיעת טענותיכם או בכדי לסדר לכם גט בהסכמה.
אני רוצה להתגרש רק בבית משפט
לפעמים אחד מבני הזוג אומר אני רוצה להתגרש אבל רק בבית משפט למשפחה, האם הדבר אפשרי?
התשובה לכך הינה חד משמעית הטקס של הגירושין חייב להתבצע אך ורק בבית הדין הרבני, לא ניתן לערוך את טקס הגירושין בבית המשפט למשפחה, כך שעל אף הרצון להתגרש בבית המשפט, אין כל היתכנות לכך באופן חוקי.
יש לציין שהדברים אמורים אך ורק לנושא של טקס הגירושין, אך בעניינים כגון הדיון כמה מזונות משלמים על ילד בהחלט ניתן להותיר לשיקול דעתו של בית המשפט למשפחה.
כך שאם נרצה נוכל לסכם זאת שכל הנושאים הקשורים ל"ענינים דתיים" ידונו אך ורק בבית הדין הרבני, לא כן נושאים נוספים שקשורים לגירושין יכולים להיות נידונים בבית משפט למשפחה.

אני רוצה להתגרש ולא להפסיד כתובה
חשוב לדעת כי לרצון להתגרש עלולה להיות השלכה לעניין תביעת הכתובה, כך שככל והבעל הוא אשר ידרוש וירצה את הגירושין ואילו האישה תגיש תביעת שלום בית, הדבר עלול לעלות לבעל בתשלום כתובה, כאשר במקרים מסוימים חיוב זה מסתכם במאות אלפי שקלים.
כמו כן האישה שאומרת אני רוצה להתגרש הדבר עלול להשליך להפסד כתובתה ובפרט כאשר אין לאישה עילות גירושין אשר מצדיקים את הסיבה לכך שהיא רוצה להתגרש.
אך יחד עם זאת יש לדעת כי בהחלט במקרים מסוימים אף שאחד מבני הזוג אומר אני רוצה להתגרש הדבר לא ישפיע על תביעת כתובה זאת לאחר שבידי בן הזוג שרוצה להתגרש הוכחות מוצקות לטענות חמורות כנגד בן/ת הזוג כגון אלימות, בגידה, ועוד.
אני לא רוצה להתגרש מה עושים?
במקרה בו אחד מבני הזוג אומר שהוא בשום אופן אינו רוצה להתגרש מוטלת עליו חובה להסביר למה הוא אינו מסכים להתגרש, האם הסיבה בגלל שהוא רוצה לנסות ולשקם את חיי הנישואין הרי שהדבר יכול להתקבל, אך ככל והסיבה לסירוב הגירושין נובע כ"נקמה" או כניסיון "סחיטה" הרי שבית הדין הרבני ייקבע כי מוטלת חובה על בני הזוג להתגרש.
החלטת בית הדין הרבני כי קיימת חובה לבני הזוג להתגרש הינה מחייבת, כך שככל והבעל יסרב לתת גט למרות החלטת בית הדין הרבני הרי שהוא יהיה סרבן גט, כמו כן אישה שתסרב לקבל גט לאחר החלטת בית הדין הרבני שהינה מחויבת לקבל גט, תיהפך לאישה סרבנית גט.
אני רוצה גירושין בלי טוען רבני
האם קיימת חובה לשכור את שירותיו של טוען רבני או שניתן לעשות את כל ההליך לבד?
יש לדעת שאף שמבחינה חוקית ניתן לבצע את כל הליך הגירושין המורכב בלא סיוע של מייצג כגון טוען רבני מומלץ או עורך דין לגירושין. אך "חיסכון" בכסף עבור המייצג עלול לעלות לכם הרבה מאוד כסף, שכן מטבע הדברים אינכם יודעים היטב מה הם זכויותיכם בהליך הגירושין, וככל ולא יהיה מייצג שיעמוד על זכויותיכם הרי שככל הנראה תפסידו את זכויותיכם.
ניסיונות לחפש ב"אינטרנט" או ב"פיסבוק" דרכים כיצד להתנהל בהליך הגירושין, לא רק שלא יביאו לכם תוצאה טובה, אלא בהרבה מהמקרים הדבר יהיה יותר גרוע, שכן אינו דומה מקרה אחד למשנהו, בכל מקרה ומקרה יש לטעון את הטענות הרלוונטיות למקרה הספציפי.
לפעמים אני נתקל במקרה בו אחד מבני הזוג אומר אני רוצה להתגרש בלי סיוע של טוען רבני ומקסימום אם ההליך יהיה מסובך אז אני ייקח טוען רבני מומלץ.
צריך לדעת שמדובר בטעות יסודית, שכן לאחר שההליך הסתבך ספק רב אם טוען רבני יוכל להוציא אתכם מ"הבוץ" שנפלתם, ובכל מקרה הדבר יהיה כרוך בהוצאות גבוהות בהרבה מהליך שהתחיל ב"רגל ימין".
לכן המלצתי לשכור את שירותיו של טוען רבני הבקיא בדין העברי כבר בתחילת הליך הגירושין בכדי שייתן לכם מענה מקצועי וקונקרטי למקרה המיוחד שלכם.