הליך גירושין בהסכמה הוא הליך בו שני בני הזוג רוצים להתגרש בהסכמה, ולאחר שהוסדר ביניהם כל חילוקי הדעות שבין הצדדים.
איך מגיעים להסכמה בגירושין?
בני זוג המעוניינים להתגרש, עומדים ותוהים כיצד ניתן לבצע הליך גירושין בהסכמה כך שהם לא ייאלצו לפנות להליכים משפטיים, איך באמת ניתן לגשר על הפערים.
הדבר הראשון שצריך הוא רצון כנה של שני בני הזוג לסיים את ההליכים בדרך של גישור, שכן אין כל היתכנות להגיע להסכם כשצד אחד מתבצר בעמדתו.
לאחר שקיים בין בני הזוג רצון לסיים את ההליך של הגירושין בהסכמה, יש לשבת על שולחן אחד ולראות כיצד מגיעים להסכם אשר לא יקפח אף אחד מבני הזוג. ישנם זוגות שיכולים לעשות זאת בעצמם וישנם זוגות שצריכים את הסיוע של מגשר/ת שיעזרו להם להגיע להסכמות.
חשוב מאוד בכל ההליך של הגישור להראות אכפתיות כלפי הצד השני, רק שיחה מכובדת יכולה להועיל לסיים את הליך הגירושין בכבוד.
צריך לדעת שלא בכל מקרה יש לעשות את הגירושין בהסכמה. במקרה בו אחד מבני הזוג רואה שאתם "לחוצים" להגיע להסכם, הוא עלול לפרש את רצונכם החיובי כצד חלש בתיק, דבר זה עלול להוביל את בן הזוג להערים קשיים במשא ומתן בכדי "לסחוט" ממכם דברים.
כך, שאם אתם מזהים כי נעשה ניסיון של "סחיטה" דעו לשמור על זכויותיכם והימנעו מוויתורים מפליגים רק בגלל שאתם רוצים לסיים במהירות את הליך הגירושין.
הליך גירושין בהסכמה כיצד מתבצע?
לאחר שבין בני הזוג קיימת תמימות דעים על כל הנושאים הכרוכים לגירושין כגון השאלה – כמה מזונות משלמים לילד, מי יהיה המשמורן של הילדים ועוד, עליהם לערוך הסכם גירושין.
בהסכם גירושין על בני הזוג לפרט בהרחבה על גבי הכתב את ההסכמות של הצדדים. בהסכם יש ליתן התייחסות מפורטת לכל הנושאים שהוסכמו על ידי הצדדים.
הסכם גירושין הינו חוזה לכל דבר, כך שלכל מילה של ההסכם ישנה משמעות משפטית מחייבת, מסיבה זו מומלץ מאוד לפנות לטוען רבני מומלץ שבקיא בעריכת הסכמי גירושין בכדי שהוא יעלה את ההסכמות על גבי הכתב בצורה טובה. לאחר שהטוען הרבני ערך עבורכם את הסכם הגירושין, יש להביא את הסכם הגירושין לאישור בית הדין.
אישור הסכם גירושין הינו השלב הכמעט סופי של הליך גירושין בהסכמה. אישור ההסכם יתבצע על ידי בית הדין הרבני, לאחר שהדיינים יעברו אתכם על פרטי ההסכם בכדי לוודאות שאכן הבנתם על מה אתם חותמים וכן שהדבר נעשה ברצון.

גירושין בהסכמה – היתרונות
להליך גירושין בהסכמה קיימים מספר יתרונות על הליך גירושין שלא בהסכמה.
האחד, הצדדים חוסכים הרבה מתיחות ועוגמת נפש מהליך המשפטי המתיש בו כל צד טוען כנגד הצד השני, אין כל ספק שהשקט הנפשי בהם זוכים הצדדים שמצליחים להתעלות על חילוקי הדעות ביניהם יניבו לצדדים שקט ומרגוע נפשי.
השני, בני הזוג חוסכים עלויות גבוהות של הוצאות מחיר טוען רבני הוצאה שעלולה להגיע לעשרות אלפי שקלים.
השלישי, במקרה בו לבני הזוג ישנם ילדים קטנים, הרי שאין כל ספק שחלוקת רכוש בהסכמה מונעת את הקושי של עריכת חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים בצורה שאינה מוסכמת אשר עלול לפגוע בטובת הילדים, כמו כן המריבות האין סופיות על משמורת הילדים עלולה להוביל במקרים קשים לניכור הורי.
הליך גירושין בהסכמה – החסרונות
להליך גירושין בהסכמה קיים חסרון בכך שאחד מבני הזוג מוותר על זכויותיו שמגיעות לו, לפעמים המדובר בכספים סכומים גבוהים, כך שככל ובני הזוג היו מנהלים הליך גירושין שלא בהסכמה, הם היו עלולים למצוא את עצמם עם החלטות שונות לגמרי מההסכם אליו הם הגיעו.
לכן המלצתי היא לקבל ייעוץ של טוען רבני לגירושין אשר יסביר לכם מה הם הזכויות המגיעות לכם ככל ותבחרו לנהל הליך גירושין שלא בהסכמה, רק לאחר שתדעו מה מגיע לכם מבחינת הלכה והחוק תוכלו לקבל החלטה מושכלת האם לסיים את הליך הגירושין שלא בהסכמה.
דבר נוסף שיש לתת עליו את הדעת הוא הביטחון שאכן דרישותיכם מופיעות על גבי ההסכם, כך שלא יהיה מצב בו אתם סבורים שדרישותיכם מוסכמים וכתובים בהסכם הגירושין, כשלאחר מכן תגלו שההסכם שחתמתם אינו משקף את רצונכם בהסכם.
חשוב לדעת כי לאחר שהסכם הגירושין קיבל תקף של פסק דין על ידי בית הדין הרבני או בית המשפט אין היתכנות סבירה לבטל את הסכם הגירושין, רק במקרי קיצון יהיה ניתן לבטל את ההסכם, לכן זכרו "סוף מעשה במחשבה תחילה".
בררו על הסכם ממון בין בני זוג
הליך גירושין שלא בהסכמה
במקרים בהם אין דעות אחידות בין בני הזוג על הנושאים הכרוכים לגירושין או שאתם רואים שבן/ת הזוג מנסה "לסחוט", הרי שאין מנוס מאשר הליך גירושין שלא בהסכמה, אף שמדובר בהליך גירושין מסורבל, אך בעזרת טוען רבני תוכלו לעבור את ההליך בצורה קלה ונינוחה.
כל שעליכם לעשות בשלב ראשוני הוא לבצע פתיחת תיק גירושין ברבנות בו תפרטו את טענותיכם בהרחבה, בכתב הטענות יש לפרט מה הם לדעתכם עילות הגירושין בגינם ניתן לחייב את בן/ת הזוג בגירושין.