איך מתגרשים בהסכמה?

איך מתגרשים בהסכמה?

איך מתגרשים בהסכמה ובכך מונעים עוגמת נפש והוצאות גבוהות? מה עליכם לעשות לאחר שהגעתם להסכמות מלאות? למי פונים?

במאמר זה ניתן לכם מענה לשאלתכם איך מתגרשים בהסכמה, בכדי שתוכלו להתגרש בהסכמה בצורה הקלה והמהירה ביותר.

איך מתגרשים בהסכמה? השלבים הראשונים

הדבר הראשון שעליכם לעשות בעת תהליך גירושין הוא לדבר עם בן/ת הזוג ולנסות לשכנע אותו/ה שעדיף לגמור את הסכסוך מחוץ לכותלי בית משפט.

חשוב שתסבירו כי סיום הסכסוך מחוץ לכותלי בית המשפט ישמש את טובת שני בני הזוג, כיון שבכך שניכם חוסכים הוצאות שכר טירחה של מייצג בתיק והרבה עגמת נפש מהליך משפטי מתיש.

אך צריך לדעת כי לא בכל מקרה אכן ניתן להתגרש בהסכמה, לא פעם אני נתקל באחד מבני הזוג שהוא מזהה את הרצון של בן/ת הזוג לסיים את הסכסוך בהסכמה, דבר אשר גורר ניסיון "סחיטה" של בן/ת הזוג.

במקרים אלו לא הייתי מייעץ לכם להיות הצד ה"חלש" ולתת לבן/ת הזוג את התחושה כי אתם מסכימים בכל מחיר.

איך מתגרשים בהסכמה כשאין הסכמה?

לא פעם אני נתקל בשאלה של אחד מבני הזוג איך מתגרשים בהסכמה כשאין הסכמות בין בני הזוג, צריך לדעת שאף שאין הסכמות הדבר אינו סוף פסוק.

במקרה שניסיתם לשכנע את בן/ת הזוג והדבר לא עלה בידכם, קיימת אפשרות לפנות למגשר מקצועי בכדי שהוא ינסה להביא אתכם לעמק השווה.

הליכה למגשר אפקטיבית רק אם אכן קיים רצון כנה של שני בני הזוג להביא את הדבר לפתרון על דרך המלך, אך ככל ואחד מבני הזוג החליט שהוא רוצה לעשות מלחמה ויהי מה, אין כל טעם לפנות למגשר ולהוציא כספים מיותרים.

כבר אחרי מספר מפגשים בודדים ניתן לבחון האם קיימת התקדמות וניתן להתגרש בהסכמה או שמא אתם עומדים על אותו מקום.

ככל ואין התקדמות במשא ומתן, ואתם מרגשים שזה "תקוע" לא הייתי מייעץ לכם להמשיך את ניהול הגישור בשלב זה.

איך מתגרשים בהסכמה באמצע ההליכים?

בהרבה מהמקרים אף שאין הסכמות בתחילת ההליך, כך שלא ניתן להתגרש בהסכמה, לאחר שנפתח תיק גירושין בבית הדין הרבני וההליך המשפטי מתחיל להתיש את בני הזוג, קיים רצון של בני הזוג לנסות ולהגיע לפתרון מוסכם ובכך לסיים את הסאגה המשפטית.

הקושי להגיע להסכמות בשלב זה הוא שכל צד אינו רוצה להראות שהוא "הצד החלש" כביכול הוא חושש לתוצאה של פסק הדין ולכן הוא מסים "להתפשר" ומשום זה מעדיפים הצדדים להמשיך ולהתכתש בהליכים המשפטיים המייגעים את הצדדים.

קיימים מספר דרכים בהם ניתן להתגבר על הקושי כשלשם כך על הטוען הרבני שמייצג אתכם להיות "יצירתי" ולמצוא את הזמן המתאים בכדי להגיע להסכמה המיוחלת.

לפעמים ניתן לבקש את עזרת בית הדין הרבני שינסה לפשר ולהגיע להסכמות בין הצדדים מחוץ לפרוטוקול, לרוב בית הדין ייענה לבקשה זו כשהוא יודע היטב את הסבל בו נמצאים הצדדים בהליכים הארוכים.

עורכי דין מונעים גירושין בהסכמה?

יש דעה רווחת בין האנשים כי העורכי דין מנסים "לסכל" כל ניסיון של גישור מתוך חשש שהצדדים יגיעו להסכמתם ובכך תיפגע פרנסתם.

טענה זו אינה באה בחלל ריק, כשאכן ניתן לומר בצער רב כי קיימים בשוק עורכי דין שמתוך תאוות בצע כסף מוכנים לגרום סבל ללקוחותיהם ולהמשיך את ההליכים המיותרים בכדי שבכך הם יצליחו "לסחוט" מלקוחותיהם עוד ועוד כסף בגין התמשכות ההליכים.

אך חשוב לדעת כי כפי שבכל מקצוע ומקצוע הקיימים בשוק יש אנשים הגונים ויש שאינם הגונים, כך במקצוע של עריכת דין לא ניתן להכליל כביכול כל העורכי דין מנסים לפגוע בטובת לקוחותיהם בגלל "תאוות בצע".

להיפך, קיימים בשוק עורכי דין הגונים שרואים אך ורק את טובת הלקוחות אל מול עיניהם, כשבמקרה בו הם יזהו כי ניתן לגשר על הפערים, הם ינסו בכל כוחם להביא את הצדדים לפתרון מוסכם.

לכן חשוב מאוד שלפני שאתם בחורים את המייצג שלכם תבדקו היטב את הגינותו ויושרו של המייצג, והאם אכן הוא רואה בראש ובראשונה את טובת עצמו או טובת הלקוחות.

הסכם גירושין לאחר גירושין בהסכמה

לאחר שהבנתם איך מתגרשים בהסכמה והצלחתם להגיע להסכמות על ידי ניהול משא ומתן בלי או עם סיוע של מגשר, עליכם לערוך הסכם גירושין בו אתם צריכים לעלות את הדברים המוסכמים על גבי הכתב.

בהמלצה אישית אוכל להמליץ לכם שאת הסכם הגירושין תערכו רק אצל טוען רבני מקצועי אשר יסייע לכם בעריכת הסכם הגירושין, שכן חשוב לדעת שהסכם גירושין הינו ככל חוזה אשר לכל מילה ישנה משמעות מיוחדת.

לאחר שערכתם את הסכם הגירושין על ידי טוען רבני מוסמך עליכם לאשר את הסכם הגירושין בבית הדין הרבני או בית המשפט למשפחה.

איך מתגרשים בהסכמה?

כולי תקווה כי לאחר שקראתם את המאמר אתם יודעים טוב יותר איך מתגרשים בהסכמה, ולי נותר רק לאחל לכם בהצלחה.

יהודה אבלס טוען רבני מוסמך

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

בית משפט לעניני משפחה

בית משפט לעניני משפחה

מה זה בית משפט לעניני משפחה בית משפט לעניני משפחה הינה ערכאה שיפוטית שדנה בתביעות הקשורות לבני המשפחה, כאשר התביעות העיקריות הן תביעות הקשורות בין

קרא עוד »

תביעת גירושין ברבנות

תביעת גירושין ברבנות יכולה להיעשות על ידי טוען רבני אך היא יכולה להיעשות גם בכוחות עצמכם ללא סיוע של טוען רבני. המלצתי שלא להגיש תביעה

קרא עוד »
דילוג לתוכן