הסכם ממון לאחר נישואין

הסכם ממון לאחר נישואין

הסכם ממון לאחר נישואין זהה בעיקרו להסכם ממון שלפני הנישואין, כשהמטרה בשניהם הוא להסדיר את חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה וחלילה הנישואין לא יצלח.

הסכם ממון לשם מה

הסכם ממון מטרתו הוא לאפשר את חלוקת הרכוש בין בני זוג נשואים במקרה והנישואין יתפרקו בשונה מחלוקת הרכוש שנקבע בחוק יחסי ממון.

הסכמי ממון הם החוזים הנערכים בין שני צדדים או יותר על מנת להסדיר את התנהלותם הכספית ביניהם.

כאשר מדובר בגירושין מובן מדוע גוברת חשיבותם של הסכמי ממון בין בני זוג והסכם הממון הינו דבר חשוב ביותר שיש לקחת בחשבון. לא מדובר רק בחלוקת נכסים, אלא גם בכמה כל אחד מבני הזוג יוכל להתקיים לאחר הגירושין.

חשוב שלשני בני הזוג תהיה הבנה מהן הוצאות המחיה שלהם ומה הם מסוגלים לשלם.

כך שבעוד שבחוק יחסי ממון נקבע שבעת הליך גירושין, הרכוש והזכויות הסוציאליות יחולקו שווה בשווה בין בני הזוג, בהסכם ממון שעורכים בני הזוג הם מסדירים את החלוקה בצורה שונה, לדוגמא שכל אחד מבני הזוג יישאר בדירה הרשומה על שמו ועוד.

חשוב לציין כי חלוקת רכוש בגירושין מתבצעת בבית הדין הרבני בדיוק כשם שהחלוקה מתבצעת בבית המשפט למשפחה, כך שלעריכת ההסכם ישנה חשיבות מיוחדת ככל ובני הזוג מבקשים לערוך חלוקה בצורה אחרת.

הסכם ממון נותן לבני הזוג שקט נפשי כשהם יודעים את "כוחות השוק" כמה יקבל הבעל ברכוש וכמה תקבל האישה ברכוש, הדבר מונע מריבות והתדיינות משפטית ארוכה ומתישה אם וכאשר הצדדים יתגרשו.

הסכם ממון לפני הנישואין

לרוב בני הזוג יערכו את ההסכם ממון לפני הנישואין ולא לאחר הנישואין.

הסכם הממון לפני הנישואין אינו נכנס לתוקף אלא לאחר שהוא אושר, ניתן לקבל אישור הסכם ממון באחד מארבעה מקומות: בבית המשפט למשפחה, בבית הדין הרבני, נוטריון או אצל רשם הנישואין.

המאשר את ההסכם יוודה שבני הזוג חתמו על ההסכם מחופשי ומרצון ורק לאחר מכן הוא יאשר את ההסכם. לאחר אישור ההסכם ממון, ההסכם מקבל תוקף.

המלצתי האישית לאשר את הסכם בין בני זוג נשואים הממון בבית הדין הרבני או בבית משפט ולא אצל הרשם או נוטריון אף שאכן ניתן לאשר את הסכם ממון על ידי נוטריון או רשם הנישואין.

הסיבה לכך, היא שטענות כגון "לא הבנתי" "לא ידעתי" וכו' יכולים להתקבל בקלות יותר כשהאישור לא ניתן על ידי ערכאה שיפוטית, כך שאם חשוב לכם שההסכם לא יתבטל מומלץ לאשר בבית הדין או בבית משפט.

הסכם ממון לאחר נישואין

במקרה בו לא ערכתם הסכם ממון לפני הנישואין ואתם רוצים לערוך הסכם ממון לאחר הנישואין עדיין הדבר אינו מאוחר. כך שניתן לערוך הסכם ממון לאחר נישואין בהסכמת הצדדים.

הסכם ממון לאחר נישואין

הפרוצדורה בעריכת ההסכם ואישורו לאחר הנישואין זהה במהותו להסכם ממון לפני הנישואין.

אלא, שבניגוד להסכם ממון טרם הנישואין אותו ניתן לאשר אצל נוטריון או אצל רשם הנישואין, הרי שהסכם ממון לאחר נישואין ניתן לאשר רק בבית הדין הרבני או בבית המשפט למשפחה.

הקושי להגיע להסכם ממון לאחר הנישואין

בשונה מהסכם ממון לפני החתונה בו החתונה מותנית באישור ההסכם ממון, כך שככל ובני הזוג מתעדים להינשא הרי שהוסדר ביניהם חלוקת הרכוש בהתאם להסכם ממון, הרי שלאחר הנישואין כבר חל על בני הזוג חוק יחסי ממון המסדיר את נושא חלוקת רכוש באופן שוויוני במקרה של גירושין.

בן/ת הזוג אשר ייצא "מקופח" מהסכם ממון לאחר החתונה, לא במהרה יוותר על זכותו החוקית לקבל מחצית, כך שיקשה עליכם מאוד "לשכנע" את בן/ת הזוג להסכים לערוך הסכם ממון לאחר נישואין.

למה לעשות הסכם ממון לאחר נישואין?

אין ספק כי בני זוג הרוצים שקט נפשי יערכו הסכם ממון לפני הנישואין, אך לעיתים הסיבה לעריכת הסכם לאחר הנישואין היא העובדה כי בין בני הזוג התגלעו חילוקי דעות בנוגע להמשך הנישואין, דבר המקשה את המשך תפקוד שלמות המשפחה, במקרה זה לפעמים עריכת ההסכם תביא שלווה לבני הזוג, אלא שלרוב להסכם זה יהיה מלווה בהסכם שלום בית ולחילופין גירושין.

עריכת הסכם ממון לאחר נישואין רק על ידי טוען רבני

לאחר שהצלחתם לשכנע את בן/ת הזוג לערוך הסכם ממון אחרי הנישואין, השלב הבא הוא לערוך את ההסכם ממון לאחר הנישואין אשר מגיע כמובן לאחר אישור הסכם ממון בין בני הזוג הנשואים.

מניסיוני אל תנסו לערוך לבד את ההסכם ממון אחרי החתונה אם אין לכם ידע מתאים, אלא היעזרו בטוען רבני מוסמך.

כל טעות בסעיף קטן בהסכם הממון בין בני זוג נשואים עלול להשפיע על כספים רבים, כך שמומלץ מאוד שטוען רבני לגירושין שהוא למעשה גם שבקיא בדין העברי ובחוק יערוך לכם הסכם ממון אחרי הנישואין בצורה הטובה ביותר, ובכך תוכלו לדעת שההסכם ממון שערכתם אכן משקף את מה שסוכם.

בהסכם ממון לאחר הנישואין עליכם להסדיר את הנושאים הרכושיים כיצד בדעתכם לחלק במידה וחלילה תתגרשו.

חשוב לשים לב גם לדברים אשר נראים לכם קטנים בכדי לסגור את כל ה"פינות" העלולות לצוץ לאחר הגירושין.

חזרה מהסכם ממון אחרי הנישואין

עליכם לדעת לאחר שחתמתם על הסכם ממון לאחר נישואין ואשרתם את ההסכם ממון בבית הדין או בבית המשפט, אין כמעט אפשרות לחזור מהסכמתכם אלא בהסכמת שני בני הזוג.

לכן חשוב שתבינו היטב את כל הסעיפים עליהם אתם חותמים בהסכם ממון אחרי הנישואין. ורק לאחר שכל הסעיפים החשובים לכם מופיעים בהסכם תיגשו לאשר את ההסכם בבית המשפט או בבית הדין הרבני.

רוצים עוד ללמוד על הסכם ממון לחצו כאן.

ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

תשלום מזונות

תשלום מזונות בכלא – האומנם?

תשלום מזונות בכלא? אב המואשם בפלילים אשר נידון לשנות מאסר, חפץ הוא לחמוק מחיוב תשלום מזונות ילדיו, בטענה שהוא שוהה בבית הסוהר ואין באפשרותו לשלם,

קרא עוד »
דילוג לתוכן