סרבן גט – מה אפשר לעשות?

סרבן גט
סרבן גט – מה אפשר לעשות?
סרבן גט – מה אפשר לעשות?

סרבן גט – מה יש לאישה לעשות? האם יש ברבנות הבדל בין גבר לאישה בסרבנות גט?

סרבן גט הוא אחד מהדברים הכואבים בגירושין, רק שלא כל סירוב של הבעל לתת גט נחשב כסרבנות גט. הרבה אנו מוצאים שהבעל או האישה מסרבים לתת גט, ואינם נחשבים כסרבני גט, זאת משום שבכדי שיהיה חיוב וכפייה לתת גט, צריכה להיות "עילת גירושין", בלא זה על אף רצונם של הדיינים היושבים בבית הדין לעזור ולסייע בפירוק החיים המשותפים – במקרה כזה אין לאל ידם להושיע. הסיבה לכך היא החשש מפני "גט מעושה" – גט הניתן בכפייה ולא מרצון חופשי, ולכן אינו תקף מבחינה הלכתית.

עם זאת, חשוב לא להרים ידיים ולהיעזר בטוען רבני מוסמך, אשר מבין את הכללים ההלכתיים שעל פיהם דנים ומתנהלים בבתי הדין הרבניים. במקרים מסוימים, כאשר יש לאישה "עילת גירושין", אכן ניתן לכפות על הבעל לגרש ואין בזה גט מעושה, ואם יסרב הבעל לתת את הגט ייחשב כ"סרבן גט".

הסנקציות כנגד סרבן גט

בית הדין מתוקף סמכותו יכול להטיל סנקציות כנגד סרבן גט עד כדי עיקול חשבון הבנק, נתינת מאסר בצינוק ועוד, כך שבמצב כזה הניסיון מוכיח שרוב סרבני הגט נשברים ונותנים גט במוקדם או במאוחר. כמובן, כפי שהסברנו, סנקציות אלו יוטלו אך ורק כאשר יש לאישה עילת גירושין, שבלא זה, על אף כל הכאב, בית הדין לא יכפה על אחד מהצדדים להתגרש.

הסנקציות כנגד סרבנית גט

כל זאת כשהבעל הוא סרבן גט, המסרב לגרש את אשתו, מה קורה אם האישה היא זאת שמסרבת להתגרש, האם כנגדה גם אפשר להטיל סנקציות?

כאן הדבר שונה, בית הדין אינו יכול להטיל סנקציות אלא רק לאחר אישורו של נשיא בית הדין הרבני שיקבע כי אכן יש מקום להטיל סנקציות כנגד האישה הסרבנית.

נמצא שאכן בבית הדין הרבני יש הבדל בין גברים לנשים, ולנשים ניתנות זכויות רבות יותר לעומת הגברים.

סיכום:

  1. כשלא קיימת עילת גירושין – בית הדין הרבני אינו יכול לכפות את אחד מהצדדים להתגרש.
  2. כשקיימת עילת גירושין – בית הדין הרבני יכול מכוח סמכותו לכפות על הבעל לגרש.
  3. שונה סרבן גט מסרבנית גט, על הסרבן אפשר להטיל סנקציות באופן מיידי, ועל סרבנית גט אפשר רק לאחר אישור נשיא בית הדין הרבני.
ליצירת קשר עם יהודה אבלס, נא למלא פרטים או לחייג: 073-3745068
יהודה אבלס

יהודה אבלס

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

הרב יהודה אבלס טוען רבני

יהודה אבלס – טוען רבני מוסמך

הרב יהודה אבלס הנו טוען רבני, מנהל מדור גירושין ופורום באתר רבנות. בעל ידע ובקיאות רבה בתחומי ההלכה השונים, ובצורת הדיון בבתי הדין.

ידיעתו הרחבה גם בתפיסת העולם התורנית המדריכה את הדיינים תאפשר לו לייצג אותך בצורה המיטבית.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם פרטים נוספים:
או חייגו עכשיו:

אולי תרצו לקרוא גם את:

מה זה הורות משותפת

מה זה הורות משותפת?

כיום רבים מהזוגות מבקשים להסדיר ביניהם את סוגיית משמורת הילדים בצורה של הורות משותפת, אבל לחלקם לא ברור מה זה הורות משותפת ומה הם ההשלכות

קרא עוד »
תביעת מזונות ילדים

תביעת מזונות ילדים

היכן ניתן להגיש תביעת מזונות ילדים? האם יש הבדל בין הערכאות בגובה דמי המזונות? מה ניתן לעשות בכדי להשפיע על גובה דמי המזונות? על כך

קרא עוד »
דילוג לתוכן